A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

Шахматисти от областта се събраха за купата на Кмета на АрдиноШахматисти от областта се събраха за купата на Кмета на Ардино

Турнирът за купата на Кмета на община Ардино инж. Изет Шабан събра в града под Белите брези шахматният елит в областта. В надпреварата участваха 23 шахматисти.

След много силни изиграни партии пабедител стана Еминали Салиф от Кърджали с 6 точки. Втори на половин точка след него остана Лучано Карраро, също от Кърджали. Трети е миналогодишният победител Кямран Билял с 5 точки.

Участниците бяха поздравени от кмета на община Ардино инж. Изет Шабан, който награди призьорите. Първенецът получи купа. Кметът инж. Изет Шабан подчерта, че това е първият за тази година турнир, който се провежда на територията на общината. Той уточни, че във втората седмица на месец август в Ардино ще се проведе второто издание на „Дните на Ардино 2022“ и „Фестивал на чистите храни от Родопите“. „Надявам се, че в нашата програма да намери място отново вашият шахматен турнир. Отново Ви очакваме тук“, заяви инж. Изет Шабан.

Най малкият участник в състезанието бе 11-годишният Анъл Фънгърлиев от Кърджали, а най-възрастният 73-годишният Кязим Местан от Момчилград.

Турнирът бе организиран от шахматен клуб „Арда“ (Кърджали). Председателят му д-р Недим Исмаилов благодари на домакините за създадените перфектни условия за игра.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/