A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

Шахматистите на СОУ „В.Левски” спечелиха общинските ученически игри в АрдиноШахматистите на СОУ „В.Левски” спечелиха общинските ученически игри в АрдиноШахматистите на СОУ „В.Левски” спечелиха общинските ученически игри в Ардино, във възрастовите групи от пети до седми и от осми до десети клас. Във финалната среща при по-малките отборите на СОУ „В.Левски” и СОУ „Хр.Смирненски” от Бял извор завършиха 2:2. По регламент при равенство се гледаше индивидуалният резултат от първа дъска, където Николай Николаев от Ардино беше победител.
В надпреварата при по-големите, състезателите от СОУ „В.Левски” разгромиха своите връстници от СОУ „Хр.Смирненски” от Бял извор с 4:0 и ПГ „Хр.Смирненски” - Ардино с 3:1. Победителите играха в състав: Гюнеш Мехмед, Ерай Исмаилов, Рафет Мюмюнов и Денис Расим.
За първи път интересът към най-древната игра от училищата на територията на общината бе ниска. В надпреварата взеха участие само представители на три училища. В съставите бяха включени по три момчета и едно момиче. Главен съдия на турнира бе Йорданка Колева
СОУ „В.Левски” ще представи общината в областния кръг на игрите. Традиционните Общински ученически турнири са част от вътрешния спортен календар и имат за цел да обогатят заниманията в свободното време на децата и младежите, както и да популяризират традиционни за Ардино спортни дисциплини. Организатор на проявата е Община Ардино.

Гюнер ШЮКРИ‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/