A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

Шестгодишен художник от ДГ „Слънце“ с първа награда от Национален конкурсШестгодишен художник от ДГ „Слънце“ с първа награда от Национален конкурс

6-годишният Джейхун Юджел Зафер от четвърта група „Смърфчета“ към Детска градина „Слънце“ от Ардино спечели първо място в първа възрастова група с рисунка в 10-ия Националния конкурс с международно участие „България в картини и слово“. Състезанието се проведе в Търговище. Най-високото отличие талантливият малък художник печели с рисунката „Моят роден град Ардино“.

В ДГ „Слънце” освен, че обучаваме и възпитаваме нашите деца, се стремим да развиваме техните таланти. Учим ги на естетика и да откриват красивото и доброто в заобикалящият ги свят. Мотивираме ги да участват в различни състезания и конкурси!“, заяви директорът на детското заведение  Димитрина Александрова.

Организатори на конкурса са Министерството на образованието и науката, Националният дворец на децата и Община Търговище. В него са участвали 1453 рисунки на млади художници от 5 до 19-годишна възраст.

 ‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/