A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

Ширин Кехая от Ардино – първа на регионален конкурс по ИкономикаШирин Кехая от Ардино – първа на регионален конкурс по ИкономикаУченици от професионалните гимназии по икономика отново бяха на изпитание. Поредният конкурс по Икономика, организиран от Министерството на образованието и науката, се проведе в Стара загора миналата Събота - 23 Февруари 2008 г. Участниците бяха от областите от южен централен район, включващ Смолянска, Кърджалийска, Хасковска, Пловдивска и Старозагорска област.
Сред 18-те участници в конкурса ученичката от 12. клас на Оздравителна професионална гимназия „Христо Смирненски” – Ардино Ширин Исмаил Кехая спечели първо място, като остави зад себе си състезателите от Пловдив, Стара загора и Велинград.
„С тази победа разбих клишето в представите на част от хората, че в малките градове не може да се получи добра професионална подготовка. Предубеждение е, че добра подготовка осигуряват само елитните професионални гимназии от областните центрове” – твърди не без основание Ширин Кехая и добавя: „С този успех доказах не само себе си, но и професионализма на нашите преподаватели от Оздравителната гимназия в Ардино, на които съм искрено благодарна”.
Подготовката на Ширин Кехая бе под ръководството на преподавателката по икономически дисциплини Улвие Муталибова.
Предстои националният кръг на конкурса на 8 Март 2008 г. в гр. Свищов, в който ще участват класиралите се на първите 5 места в Стара загора.

Селяхидин Карабашев
skarabash@yahoo.com


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/