A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

ЩЪРКЕЛИТЕ В АРДИНО СИ ДОЙДОХАЩЪРКЕЛИТЕ В АРДИНО СИ ДОЙДОХАЗа поредна година щъркеловото гнездо в Ардино, разположено върху комина на местна къща за гости „Бенелюкс“ близо до Общинския музей не остана празно. Ардинчани с нетърпение очакват двойката щъркели и истински им се радват. В гнездото вече цари любов и птиците възторжено потракват с клюнове.
„С нетърпение очаквах тяхното завръщане. Свикнах с тях и постоянно ги наблюдавам. Щъркелите за мен винаги са били олицетворение на дома и семейството. Приема се, че носи семеен уют и щастие за дома, над който гнезди. Символ е на плодородието и родителските грижи. Щъркелът е птицата, която символизира идването на пролетта и новия живот“, сподели собственикът на къщата за гости „Бенелюкс“ Айлин Стойчева. Тя уточни, че всеки ден, двойката щъркели отиват по поречието на река Ардинска, за да търсят храна и да се разхождат.
Ардинчани приемат своите прелетни гости като символ на настъпващото слънчево пролетно време, берекет, щастие и късмет. Според тях, щъркелите гнездят само на места с чист въздух и съхранена природа.‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/