A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

СИДЕЛЯ МУТЛУ СРЕД НАЙ-ДОБРИТЕ ОТ ЕВРОПЕЙСКОТО ПО ТЕНИС НА МАСА ЗА МИНИКАДЕТИСИДЕЛЯ МУТЛУ СРЕД НАЙ-ДОБРИТЕ ОТ ЕВРОПЕЙСКОТО ПО ТЕНИС НА МАСА ЗА МИНИКАДЕТИТалантливата състезателка на ардинския клуб „Юнак" Сиделя Мутлу се класира на престижното пето място на Европейското първенство по тенис на маса за миникадети с екипа на българския национален отбор. Надпреварата се проведе от 23 до 25 август във френския град Страсбург.
В груповата фаза възпитаничката на Бейхан Емин постигна две победи с по 3:1 гейма срещу връстниците си от Израел и Белгия и придоби право да се състезава в основната схема. В първата си среща сред най-добрите 32-ма Сиделя Мутлу се наложи над състезателката на Норвегия и се класира за осминафиналите. Тук тя успя да победи и представителката на Франция с 3:2 и постигна исторически успех като се класира за втора поредна година в първата осмица на Европа. В битката за медали Сиделя срещна бъдещата европейска вицешампионка Менде Рин от Япония. След много оспорван мач, нашата състезателка загуби с 0:3 и така нашата състезателка отиде да играе в спор от 5 до 8 място. Там тя извоюва две категорични победи срещу тенисистките на Румъния и Русия и се класира на престижното пето място.
Успехът на Сиделя Мутлу предизвика огромна радост както в родния й град Ардино, така й в цялата страна. Личният треньор на Сиделя – Бейхан Емин, сподели, че за втора поредна година Сиделя се разминава с медал. „Парадоксът е, че на това европейско първенство са допуснати азиатски отбори. Именно тази година пречката пред Сиделя бе състезателката на Япония Менде Рин. Поздравявам Сиделя за постигнатия й успех и пожелавам по същия начин да се труди и да преследва целите си“, заяви Бейхан Емин.‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/