A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

След 6-годишно прекъсване бе възобновен традиционният мевлид за здраве и берекет в БрезенСлед 6-годишно прекъсване бе възобновен традиционният мевлид за здраве и берекет в Брезен

След 6-годишно прекъсване бе възобновен традиционният мевлид за здраве и берекет в ардинското село Брезен. Инициативата е на местното кметство в лицето на кмета Бирсен Ахмед, мюсюлманското настоятелство и с финансовата подкрепа на местните жители и изселници, които живеят в Турция и Западна Европа.

Религиозното събитие се проведе в местната джамия. Духовници, водени от имамина на Брезен Вилдан Мюмюн, четоха айети от Коран-и Керим. След отслужената молитва, присъстващите бяха нагостени с четири казана кешкек, приготвен от местния майстор-готвач Джелил Ферад.

Религиозното събитие уважиха кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, общинският съветник от района Рамадан Фейзула, кметът на Хромица Мергюл Махмуд, кметският наместник на Искра Мехмед Халил. Тук бяха още председателят на Общинската организация на ДПС-Ардино  Шахин Байрамов и председателят на Женското дружество на ДПС-Ардино Зюлфие Ибрямова. 

Кметицата на Брезен Бирсен Ахмед благодари на спонсорите за тяхната помощ.


 

 ‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/