A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

СОУ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ” В АРДИНО ПОЧЕТЕ ПАМЕТТА НА АПОСТОЛАСОУ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ” В АРДИНО ПОЧЕТЕ ПАМЕТТА НА АПОСТОЛА Учениците от СОУ „Васил Левски” в Ардино почетоха своя патрон на тържество по случай 139-годишнината от гибелта на Апостола. Те положиха венци и цветя и сведоха глави пред подвига на революционера и борец за свобода с едноминутно мълчание.
„Васил Левски е образец на духовна чистота, на нещо свято, чисто и непокварено, възвишено и недостижимо. Той е легенда, икона и знаме!”, с тези думи се обърна към своите възпитаници директорът на учебното заведение Аника Петрова. „За Апостола може да се говори много. Със сигурност няма по-легендарна личност в националната ни история. Това, което не е написано за Левски и за което си спомняме на всеки 19 февруари вече 139 години, е може би най-великото: обичта – непреходна, истинска, безусловна”, каза още в словото си Петрова.
Училищното тържеството продължи с поетичен рецитал, изнесен от деца от началните класове с ръководител Валентина Коджаманова. Директорът на училището връчи грамоти и награди на учениците, отличили се в състезания и конкурси, посветени на патронния празник на училището.
Цветелина Младенова, Станислав Дойновски и Алисия Сарова бяха наградени в конкурса за написване на есе, стихотворение и мисъл за Левски.
С грамоти и предметни награди бяха отличени и победителите в конкурса за рисунка „Българско възраждане“, за изготвяне на табло посветено на Васил Левски и математическото състезание „Лъвче” .
Соня Симова и Таня Саръева получиха грамоти за най-добра компютърна презентация, посветена на живота и дейността на Апостола. Участниците в турнира по волейбол също получиха грамоти.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/