A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

СТАРТИРА ИЗДАВАНЕТО НА НОВИТЕ ЛИЧНИ КАРТИ И ПАСПОРТИОт пресцентъра на МВР съобщават, че на 29 март стартира приемът на заявления за издаване на българските лични документи на български граждани и чужденци от новия образец.
● От 15 март няма да се приемат заявления за издаване на български лични документи на български граждани и чужденци с такса за обикновена услуга. Въвежда се плавен график за постепенното ограничаване и преустановяване на приема на заявления за издаване на български лични документи от сегашния образец.
● Целта на въведения плавен график в звената „Български документи за самоличност”, „Пътна полиция”, „Миграция” при районните управления на областните дирекции и СДВР е да улесни гражданите в поетапното въвеждане на новите български лични документи. В графика се предвиждат две основни стъпки: първата е постепенно ограничаване на приема на заявления за издаване на български лични документи от сегашния образец, а втората - прием на заявления за издаване на български лични документи от новия образец.
● Постепенно ограничаване на приема на заявления за издаване на български лични документи от сегашния образец започва от 15 март.
● От 15 до 23 март ще се приемат заявления за издаване на лична карта и паспорт на български граждани само за бърза (3 работни дни) и експресна услуга (8 часа).
● От 15 март не се приемат заявления за български документи за самоличност, за пребиваване и за управление на МПС - за български граждани и чужденци с платена такса за обикновена услуга (до 30 дни).
● От 17 март не се приемат заявления за издаване на свидетелства за управление на МПС и на български лични документи, издавани на чужденци с такса за бърза услуга. Само се връчват готовите документи от сегашния образец.
● От 24 март не се приемат заявления за издаване на български документи за самоличност за български граждани и за бърза услуга. Остава само прием на заявления за издаване с експресна услуга.
● На 25 март след 12 часа спира приемът на всякакви заявления за издаване на български лични документи от сегашния образец, след този час на 25 март (четвъртък) само ще се връчват готовите документи от сегашния образец.
На 26 март (петък) до 17.30 ч. не се приемат заявления за издаване на български лични документи. Само ще се връчват готовите документи от сегашния образец.
● От 6 април ще започне приемът на заявления за издаване на български лични документи и по другите два вида услуги - бърза и експресна.
С въвеждането на новата система ще се облекчи значително процедурата по прием на заявление за издаване на български лични документи. На гражданите ще бъдат предоставяни безплатно разпечатани от системата заявления с попълнени данни. Снимките за документите ще се правят на място, при подаване на заявлението.‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/