A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

Стотици туристи посещават ежедневно Дяволския мостСтотици туристи посещават ежедневно Дяволския мост

Стотици туристи от различни краища на страната и от чужбина посещават ежедневно Дяволския мост край Ардино. Той е един от най-популярните и посещавани туристически обекти в Източните Родопи. Семейство Станислава Чорбаджиева и Владимир Недялков са от София и за първи път посещават Дяволския мост. „Уникално и тайнствено място, необятна природа. Заедно с нас са и двете ни дъщери Ния и Тина. Показваме им най-интересните забележителности в България. Ардино е прекрасен град. До моста се стига по удобен и асфалтиран път“, споделиха те.

„От медиите научих, че община Ардино е обявена за най-добра туристическа дестинация за 2022 г. Със съпруга ми и още едно приятелско семейство решихме да посетим забележителностите на общината. Много е красиво тук. Родопите са една от любимите ни планини в страната. Изпълнени с приятни емоции, възхитени от видяното си тръгваме от Дяволския мост“, заяви Янка Михайлова от град Генерал Тошево, област Добрич, която също идва за първи път. Тя уточни, че ще посетят още тракийското светилище „Орловите скали“, Общинския исторически музей и меандрите на река Арда.

Дяволският  мост над река Арда е построен в началото на 16-ти век по заповед и желание на султан Селим I като част от път свързващ Горнотракийската низина с Беломорска Тракия и Егейско море.

 


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/