A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт
Търси

СТРЕМЦИ ОТКРИВА КРАСОТАТА НА АРДИНОСТРЕМЦИ ОТКРИВА КРАСОТАТА НА АРДИНОПреди началото на пролетната ваканция на еднодневно посещение в Ардино
бяха учениците от клуба на младия журналист и танцовата група към читалище „Огнище” в кърджалийското село Стремци. Възпитаниците на основно училище „Св.св.Кирил и Методий” бяха водени от секретаря на читалището Гюлсер Халил и журналиста Петър Рашков.
Те посетиха за първи път едно от най-красивите места в Родопите - Дяволският мост, като изминаха пеша близо 10 км. по маршрута. По късно се разходиха в новия парк „Нилюфер” в Ардино и останаха впечетлени от съвременните спортни съоръжения за деца, млади и възрастни. Снимаха се за спомен. Младите танцьори и журналисти влязоха и в местната джамия, а на връщане се отбиха и в туристическия комплекс „Бели брези”. Споделиха, че дълго ще пазят спомена за тази екскурзия.
Идеята дойде спонтанно. Решихме децата да видят нещо различно. За тях това е развлечение, което рядко им се отдава в едно малко населено място. Предполагам, че ще имат и много материали за следващия втори брой на читалищния вестник, сподели Петър Рашков.
Секретарят на читалище „Огнище” в Стремци Гюлсер Халил поясни, че целта на клуба на младия журналист е учениците да овладеят по-добре български език, да придобият журналистически умения. За реализирането на идеята е помогнал много и кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис. Тя благодари на директора на училището в Стремци, които са осигурили безплатен превоз за децата.
Останах впечетлена от чистота на града, а най-много ми хареса Дяволският мост. Надявам се отново да посетя този красив кът от нашата страна, каза 14-годишната Бенай Емин от клуба на младия журналист.

Гюнер ШЮКРИ


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/