A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

ТЕНИСИСТИ ОТ БАЛКАНИТЕ СЕ СЪБИРАТ В АРДИНО В ПАМЕТ НА ДЖОФИТЕНИСИСТИ ОТ БАЛКАНИТЕ СЕ СЪБИРАТ В АРДИНО В ПАМЕТ НА ДЖОФИОт 18 до 21 август в Ардино под патронажа на кмета на общината Ресми Мурад ще се проведе 13-ия Международен турнир по тенис на маса за момчета и момичета до 15 години в памет на именития състезател и треньор Дургут Адемов – Джофи. Очаква се в надпреварата да участват отбори от Турция, Гърция, Македония, Сърбия. Нашата страна ще бъде представена от водещите клубове като Момчилград, Две Могили (Русенско), Димитровград, Панагюрище, Пловдив, Варна и домакините от Ардино.
Международната проява е част от годишния спортен календар на Българската федерация по тенис на маса (БФТМ).
На откриването на турнира ще дойдат почетният гражданин и основател на ардинската тенис школа Решат Айдън, както и бившите тенисисти на СКТМ „Юнак” от близкото минало Джеват Хасанов, Наджи Кале, Арслан Коч, Илхан Севинч, Надие Наджи, Севдие Мусови.
Началото на тениса в Ардино се поставя през 1965 г. Най-успешните години в историята на „Юнак” са в периода 1972 – 1976 г., когато се състезава Дургут Адемов – Джофи. Той е роден през 1955 г. в Ардино. Започва да тренира тенис на маса на 12 години. Джофи участва на почти всички републикански първенства. Първенец при юношите на двойки през 1973 г. с партньора си Джеват Хасанов. На следващата година печели златоотборно и индивидуално при юноши-старша възраст. При мъжете Джофи грабва бронз при двойки отново с Джеват Хасанов. Играе в множество турнири в бивша Югославия, Унгария, Румъния. След края на кариерата си като спортист става треньор в „Юнак". Умира твърде млад на 35-годишна възраст през 1991 година. Познат на хората в Ардино с честността, трудолюбието , взискателността към себе си. През 1992 година ръководството на клуба учредява турнир в негова памет.‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/