A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

ТЕНИСИСТИТЕ ОТ АРДИНО ОБРАХА МЕДАЛИТЕ ЗА КУПАТА НА ЗЛАТИЦАТЕНИСИСТИТЕ ОТ АРДИНО ОБРАХА МЕДАЛИТЕ ЗА КУПАТА НА ЗЛАТИЦАМалките тенисисти от СКТМ „Юнак 2005“ от Ардино се завърнаха с два златни, един сребърен и два бронзови медали от силния турнир по тенис на маса за Купата на Златица. Надпреварата се проведе през уикенда в Златица. В нея се включиха всички топ състезатели от страната до 10,12 и 15 години.
„Много силен турнир направи 11-годишната Сиделя Мутлу, която се състезава в две възрастови групи до 12 и до 15 години. При 12-годишните Сиделя Мутлу бе повече от убедителна, като спечели шампионската титла само с един загубен гейм.
В надпреварата до 15 години, Сиделя стигна до полуфинала, където по много драматичен начин загуби от по-опитната си съперничка Кристина Иванова от Стянстрой с 2:3 гейма и остана на трето място. След всичките тези срещи в двете възрастови групи Сиделя Мутлу успя да спечели и „Купата на Шампионите” където победи с 3:0 гейма Стефан Димитров от Дупница, шампион до 12 години при момчетата“, сподели треньорът Бейхан Емин (Майкъла). Той уточни, че при най-малките състезатели, неговите възпитаници са извоювали един сребърен и един бронзов медал. Даниела Сурчева е втора, а Беррин Хайрула е трета при момичетата до 10 години. При момчетата в същата възраст Арда Джебеджи се е класирал на пето място.
„Доволен съм от показаното и на четиримата ни състезатели на този турнир. При най-малките ни състезатели резултати те им са на втори план за мен по-важното е да ги науча да играят правилен съвременен тенис. Предстои ни финалният етап от отборното първенство до 15 години, където ще участват най-добрите 12 отбора от цялата страна. Макар да сме новобранци в тази възрастова група, ще се борим за медали с момичетата. Ако успеем да стигнем до финала, имаме самочувствието и нагласата да победим и фаворитите в турнира .При момчетата амбициите ни са да сме сред първите шест отбора“, заяви още Бейхан Емин. Той изказва искрените си благодарности към ръководството на общината в лицето на кмета Ресми Мурад и председателя на общинския съвет Сезгин Байрям за оказаното съдействие за възраждането на тениса на маса в Ардино.‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/