A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

ТИР-ОВЕ НА БИЗНЕСМЕН ОТ МЛЕЧИНО НОСЯТ КАУЧУК ЗА „ТЕКЛАС” ОТ БЕЛГИЯТИР-ОВЕ НА БИЗНЕСМЕН ОТ МЛЕЧИНО НОСЯТ КАУЧУК ЗА „ТЕКЛАС” ОТ БЕЛГИЯ Ежедневно ТИР-ове на белгийската фирма „Architecture&Design пътуват с каучукови материали за автомобилната промишленост на заводите на „Теклас - България” в Кърджали. Собственикът на фирмата е 45-годишният Бахтияр Юзтюрк, с корени от ардинското село Млечино. Той е само един от изселниците от Ардинско, които въртят успешно свой бизнес в чужбина. Във фирмата му работят десетки души, повечето от които са изселници от Кърджалийския край. Има и ресторант в град Едегем, близо до Антверпен.
Бахтияр Юзтюрк е роден на 27 февруари 1971 година в Млечино. Завършил е техникума по строителство в Кърджали. През 1995 година заминава на гурбет в Белгия. В първите дни след пристигането си Бахтияр намира работа в ресторант и започва да мие съдове. След четири години упорит труд, през 1999 година открива свой ресторант в Едегем. „Тук целият персонал е от Ардино. Цените са приемливи. За нас всеки еди наш посетител е важен и отношението към всеки е едно и също”, споделя Бахтияр. Най-големият му помощник в бизнеса е брат му Мехмед.
От вкусните специалитети на ресторант е опитал и зам.председателят на ДПС и кмет на община Кърджали инж. Хасан Азис, който е гостувал с делегация от областния град през 2008 година. Двуетажният ресторант разполага със 150 места.
Бахтияр има и строителна фирма в Стара Загора. Той никога не забравя и корените и хората, които са останали в родното му село. Винаги, когато има възможност той се отбива в Млечино, където е израстнал. Помага при финансирането на селищния събор.
„Тук сме родени, ще помагаме винаги”, казва Бахтияр.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/