A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт
Търси

Цветелина Георгиева: Искам да играя в чуждестранен отборЦветелина Георгиева: Искам да играя в чуждестранен отбор

15-годишната Цветелина Георгиева, младата надежда на Спортен клуб по тенис на маса „Юнак“ - Ардино, която извоюва 3 шампионски в своята възраст, стана вицешампион на България при 18-годишните, а на държавното първенство за девойки до 21 години се класира на трето място в индивидуалната надпревара. 

 

 

Въпросите зададе: Гюнер ШЮКРИ

 

 

 1. На колко годишна възраст започна да се занимаваш с тенис на маса?

 

 • На 8 годишна възраст започнах да тренирам тенис на маса. В момента съм на 15 години, което прави 7 години прекарани в трениране.

 

 

 1. Кой ви „запали“ по играта?

 

 • Треньорът ми – Бейхан Емин и баща ми са хората, заради които се запалих по тениса на маса. Треньорът ми никога не се отказваше от мен, отделяше много време и търпение за да ме тренира. Много от успехите си дължа на него и на неговите съвети, които са ми помагали в критични ситуации на състезания. Той е отличен треньор. Баща ми ме подкрепяше и нахъсваше непрекъснато, като правеше всичко възможно да присъствам на всяка една тренировка.

 

 

 1. Как успяваш да съвместяваш тренировките, състезанията и училището? 
 • Отстрани погледнато изглежда трудно и наистина ми беше така в началото, но впоследствие то се превърна в навик и сега ми е много по – лесно. Имала съм трудни дни, в които съм се връщала късно от състезание, след което съм писала домашни, учила уроци и съм си лягала късно, но точно такива дни са изградили дисциплината и характера ми.

 

 

 1. Коя среща сте за Вас бе най-впечатляваща и трудна в кариерата Ви?
 • Няма среща която да се откроява в съзнанието ми като кай – трудна или най – впечатляваща. Имала съм много такива срещи, едни съм ги печелила, други губила, но никога не съм падала духом и съм се борила за всяка точка до край.

 

 

 1. С каква хилка играеш?
 • Хилката с която играя е нападателна, защото стилът ми на игра е такъв.

 

 

 

 1. Стремиш ли се към професионалния спорт по тенис на маса?

 

 • Колебая се дали да продължа към професионалния тенис или да се занимавам с нещо друго. За сега продължавам усилено с тренировките и времето ще покаже какво ще се случи.

 

 

 1. Мислиш ли да играеш в чуждестранен отбор!

 

 • Ако получа такова предложение ще приема. Това ще е едно ново и съвсем различно за мен преживяване, което със сигурност бих опитала.

 

 

 1. Кой е любимият Ви състезател/ка по тенис на маса?

 

 • Любимият ми състезател по тенис на маса е Ма Лонг от Китай. Той многократен световен шампион. Неговият стил на игра е много агресивен и това много ми допада. Харесват ми стратегията и техниката му.

 

9. На кого бихте благодарили?

 

 • Искам да благодаря на семейството ми, треньора Бейхан Емин, както и на съотборниците ми, приятелите ми и на всички, които вярват в мен и ме подкрепят!


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития