A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

ЦВЕТЯ И ПОКЛОНЕНИЕ ПРЕД ПАМЕТТА НА ДЪЛГОГОДИШНИЯ УЧИТЕЛ И ПОЕТ АЛИ ДУРМУШЦВЕТЯ И ПОКЛОНЕНИЕ ПРЕД ПАМЕТТА НА ДЪЛГОГОДИШНИЯ УЧИТЕЛ И ПОЕТ АЛИ ДУРМУШДнес се навършват 80 години от рождението и 3 години от кончината на дългогодишния учител, поет, писател и общественик от Ардино Али Дурмуш, когото приятелите наричаха с любов и уважение Кумали. В знак на почит към паметта му, ръководството на общината, начело с кмета инж. Изет Шабан и председателя на Общинския съвет Сезгин Байрям, поднесе цветя и се поклони на гроба му. На поклонението присъстваха още синът на Али Дурмуш – журналистът Илхан Андай, общественици.
Али Шевкет Дурмуш е роден на 29 май 1940 година в ардинското село Ненково. Завършва Педагогическото училище в Кърджали и задочно Турска филология в Софийския университет (1973), с втора специалност Български език и литература. Бил е учител в Бял извор и гимназията в Ардино.
Още от началото на своята педагогическа дейност Али Дурмуш изпраща кореспонденции на местни, регионални и централни вестници и списания (предимно на турски език). Той е първият председател на Общинския съвет в Ардино след демократичните промени.Автор е на няколко книги със стихове, разкази и епиграми на български и турски език.
Покланяме се с почит пред паметта му!Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/