A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

ЦВЕТЯ И ВЕНЦИ ЗА ТРЕТИ МАРТ В АРДИНОЦВЕТЯ И ВЕНЦИ ЗА ТРЕТИ МАРТ В АРДИНОНационалният празник на Република България, Трети март беше почетен и в Ардино. На общоградското тържество, което се проведе пред паметника на Христо Ботев присъстваха кметът на Ардино Ресми Мурад, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрамов, зам.-кметовете на общината, част от общинските съветници, както и много граждани и ученици. С падане на колене и едноминутно мълчание жителите на Ардино отдадоха почет на загиналите за свободата на България.
„За българския народ, който е пъстър етнически букет, 3 март 1878 е въплъщение на едно начало. На Трети март беше направена онази първа политическа крачка, заради която дадоха живота си хиляди верни синове и дъщери на България. Трети март е символ на достойнство, отговорност пред настоящето и пред идния ден”, каза в словото си председателят на общинския съвет Сезгин Байрамов.
Празничното тържество продължи с кратък рецитал на ученици от начално училище „Христо Ботев” и изпълнения на фолклорна група „Родопчанка” при читалище „Родопска искра”.
В знак на признателност пред историческите знайни и незнайни герои на България венци и цветя бяха поднесени от името на общинска администрация, общински съвет, местни институции и училища.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/