A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

ЦВЕТЯ И ВЕНЦИ ЗА ТРЕТИ МАРТ В АРДИНОЦВЕТЯ И ВЕНЦИ ЗА ТРЕТИ МАРТ В АРДИНОНационалният празник на България Трети март беше отбелязан и в Ардино. На общоградското тържество пред бюст-паметника на Христо Ботев присъстваха кметът на общината Ресми Мурад, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, зам.-кметовете на общината, съветници от местния парламент, както и много граждани и ученици. С едноминутно мълчание жителите на Ардино отдадоха почит на загиналите за свободата на България.
„За българския народ датата Трети март 1878 е въплъщение на едно начало, старт към една нова епоха. Трети март е символ на достойнство, отговорност пред настоящето и пред идния ден. И днес, когато България е пълноправен член на Европейския съюз, категорично заявяваме, че ние стриктно ще се придържаме към Европейските ценностна система. Нашето успешно развитие ще се осъществява в общия ни европейския дом”, каза в словото си уредникът на общинския музей Танер Чобанов.
Празничното тържество продължи с рецитал, подготвен от ученици от начален етап към СУ „Васил Левски” с ръководители Стоянка Трайкова и Бирсен Мустафова и изпълнения на Детска вокална група „Звънче” към читалище „Родопска искра” с ръководител Ергюн Мюмюнов.
В знак на признателност пред героите на България венци и цветя бяха поднесени от името на общинска администрация, институции и училища. Цветя положиха и много граждани.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/