A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

ТУРНИР НА СПОРТНО-ТЕХНИЧЕСКОТО МАЙСТОРСТВОТУРНИР НА СПОРТНО-ТЕХНИЧЕСКОТО МАЙСТОРСТВО● На ХІ-ия международен турнир в Ардино тенисистите от Две могили и Молдова първенци на турнира
Добре организираният и проведен Единадесети международен турнир по тенис на маса или Мини балканският турнир в Ардино, отново бе интересен и атрактивен. И този път съдържанието му бе изпъстрено с над 80 участници, които са изявени момичета и момчета на утвърдени тенис-школи от България, Гърция, Молдова, Сърбия и Турция. Ардинският турнир се провежда на две години в памет на изтъкнатия тенисист и треньор Дургут Адемов - Джофи.
Борислав Китов - председател и Михаил Фролошки - генерален секретар на Българската федерация по тенис на маса (БФТМ) лично уважиха спортното събитие в малкия родопски град. Тук бяха спортната легенда Решат Айдън, съмишлениците, приятелите и близките на Джофи - Джеват Хасанов - Джоси, Наджи Коч, Илхан Неждетов - Севинч, Рейхан Сезер - Капитана и много други.
В приветственото си слово кметът на община Ардино Ресми Мурад окачестви спортния празник като: празник на младостта и перспективата в този спорт; празник на спортното майсторство, приятелството и сътрудничеството; празник, който зарежда обичта към любимия спорт; празник, който дарява сила, дух и стимул на талантливите млади тенисисти, участници от България и от приятелските държави. Градоначалникът изказа специална и сърдечна благодарност на генералния спонсор на турнира Решат Айдън - основоположник на тениса в Ардино, треньор, възпитател, откривател и вдъхновител на плеяда от тенис-звезди. Г-н Айдън пое стопроцентово финансовите разходи за провеждането на Единадесетия международен турнир по тенис на маса. Подобно спонсориране, особено на спортно или културно събитие в историята на Ардино не се е случвало - каза кметът.
Турнирните състезания се състояха в зала „Юнак” - на 24, 25 и 26 август. Зрителите наблюдаваха добре подготвени отбори и състезатели, които гонят високо спортно-техническо майсторство.
Купата и златните медали на тазгодишния турнир при момичетата спечели отборът на Две могили (Русе), следван от Кавала (Гърция) и Момчилград. Шампионската титла при момчетата заслужи отборът от Молдова пред отбора на Сърбия, а отборът на домакините се задоволи с третото място.
В индивидуалната надпревара при момичетата първото място заслужи Михаела Димова от Момчилград, следвана от Моника Цанева от Две могили, а трети станаха Джорджия от Кавала и Мелиса Хикмет от Момчилград. Индивидуални първенци при момчетата са Стефанович от Сърбия, Йович от Сърбия, Денис Бекир от Ардино и Гацев от Сърбия.
Купите и медалите на първенците връчиха кметът на община Ардино Ресми Мурад, почетният гражданин на Ардино и почетен председател на турнирa Решат Айдън и генералният секретар на БФТМ Михаил Фролошки.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/