A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

ТУРСКА ХУДОЖНИЧКА НАПРАВИ УНИКАЛНА 3D РИСУНКА В АРДИНОТУРСКА ХУДОЖНИЧКА НАПРАВИ УНИКАЛНА 3D РИСУНКА В АРДИНО Уникална 3D рисунка ще радва вече учениците в СУ "Васил Левски" в Ардино. Рисунката е направена в антрето на най-голямото ардинско училище и бе открита в четвъртък от кмета на общината Ресми Мурад и зам.-директорите на учебното заведение Фиданка Кисьова и Живко Коджаманов. Тук бяха още председателят на общинския съвет Сезгин Байрям, гл.специалист „Връзки с обществеността” към община Къркларели Варол Шен, мениджър на художничката Федаи Каврък. Поради служебни ангажименти директорът на СУ "Васил Левски" Аника Петрова не можа да присъства на откриването. Автор е младата турска художничка Ейлем Чалъшкан от побратимената община Къркларели (Лозенград).
"Уникална 3D рисунка, която ще предизвиква усмивка у децата. Благодаря на кмета на Къркларели Мехмед Сиам Кисимоглу за съдействието. Това са плодовете на приятелството и сътрудничеството между двете побратимени общини. Надявам се в бъдеще да реализираме още повече подобни инициативи" заяви кметът Ресми Мурад. Той подчерта, че общинското ръководство винаги е организирал и подкрепял прояви в сферата на културата и изкуството.
Ръководството на СУ "Васил Левски" благодари на талантливата млада художничка от Турция и на ръководството на общината в лицето на кмета Ресми Мурад. Приемат направената 3D рисунка като подарък за всички ученици, които се обучават в училището. "В сградата на учебното заведение има още свободно пространство, където могат да бъдат осъществени и други проекти, защото резултатът е изключителен и ефектен", уточниха от школото.
"Работих осем дни, предимно през нощта, тъй като през деня се провеждоха учебни часове. Цветната рисунка е с размери 4 / 4 метра. Отбелязах с Х от къде точно трябва да се снима, за да се види 3D ефекта. Прекарах незабравими дни в Ардино. Тук се живеело по-спокойно, а хората били по-гостоприемни", сподели Ейлем Чалъшкан. Тя уточни, че през месец май отново ще дойде в Ардино, за да нарисува втората си 3D рисунка, този път в централния парк на града.
Ейлем Чалъшкан обича да рисува уникални 3D-рисунки върху тротоари, паркове, във входовете на различни държавни институции, училища. Тя е първата жена в Турция, която се усъвършенствала в това уникално изкуство. Ако други учебни заведения и институции на територията на областта искат да направят 3D рисунки могат да се обадят на Варол Шен (00 90 543 24 58 820) и Федаи Каврък (00 90 546 49 50 493).


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/