A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

ТУРСКА ХУДОЖНИЧКА ПРЕДСТАВИ САМОСТОЯТЕЛНА ИЗЛОЖБА В КЪРДЖАЛИТУРСКА ХУДОЖНИЧКА ПРЕДСТАВИ САМОСТОЯТЕЛНА ИЗЛОЖБА В КЪРДЖАЛИСамостоятелната изложба на младата и талантлива художничка Семра Ак от Турция предизвика огромен интерес в Кърджали по време на отбелязването на Международния ден на майчиния език – 21 февруари.
Семра Доган Ак е родена в Ардино. През 1989 година родителите й се изселват в Турция. Завършила е художествената академия „Мимар Синан” в Истанбул със специалност „Изобразително изкуство”. Има магистратура в университета в Ерзурум. В момента е преподавател в Адъяманския университет и изготвя докторантура в университета „Гази” в столицата на южната ни съседка Анкара.
Семра има зад гърба си четири самостоятелни изложби и четири общи в Турция и България. Редила е картините си и в Националната художествена галерия в София. През октомври талантливата художничка ще вземе участие в световноизвестния „Бианал” във Флоренция, Италия – градът на изкуствата. Тя ще открие изложба през лятото и в Общинския музей в Ардино.
За себе си Семра казва, че картините говорят за нея. В тях има пъстрота на сезоните, в които преобладават природни теми и чистотата в човешките отношения. Омъжена.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/