A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

ТВОРЧЕСКА ВЕЧЕР С МАЙСТОРА НА 3D- КАРТИНИ ИДРИС ЙОЗДОГАН ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ В АРДИНОТВОРЧЕСКА ВЕЧЕР С МАЙСТОРА НА 3D- КАРТИНИ ИДРИС ЙОЗДОГАН ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ В АРДИНОНа 22 юли (петък), от 17 часа в залата на общинската администрация в Ардино ще се проведе творческа вечер с майстора на 3D-картини Идрис Йоздоган от Бурса. Организатор на проявата е местното Народно читалище “Родопска искра 1921”.
Домакините очакват.
„Този вид изкуство не е разпространено в Ардино. Предполагам, че ардинци и гостите на града ще проявят интерес към културното събитие”, заяви секретарят на читалището Леман Кочева.
Идрис Йоздоган е роден на 6 май 1959 година в Бурса. Дълги години е бил кмет в Ихсание, Бурса. В момента учи на своето изкуство талантливи хора в школа към Центъра за народно образование в побратимената община Нилюфер, Бурса.
Идрис Йоздоган е дългогодишен приятел на ардинци. Многократно е дарявал книги на градската библиотека и е съдействал за даряването на медицински консумативи за нуждите на болницата в Ардино. Допринесъл е и за побратимяването йна смолянските общини Борино, Девин и Доспат с различни общини от Турция. Женен, има три дъщери.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/