A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт
Търси

Ученици от Ардино отбелязаха с поход Деня на народните будителиУченици от Ардино отбелязаха с поход Деня на народните будители

По повод 1-ви ноември – Деня на народните будители, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) в Ардино организира  поход до тракийското светилище ,,Орлови скали” под надслов ,,Да посрещнем Деня на будителите  по пътеката на лириката”. По екопътеката до „Орловите скали“, децата  прочетоха строфи от стиховете на местните поети – Али Дурмуш, Саффет Ерен, Алина Семерджиева, Наджи Ферхадов, Фаик Исмаил Арда, Кръстьо Димитров,  Светла Узунова.

„Целта на проявата бе да привлечем младите хора в ученическа възраст да отбележат и посрещнат Деня на будителите с провеждане на литературно четене на стихове от творчеството на местни автори“, заяви секретарят на МКБППМН Мехрибан Ардалиева. Тя отбеляза, че разнообразяването на свободното време на учениците, чрез привличането им в дейности, свързани с  литературното изкуство обогатява  езиковата им култура и отразява  техния своеобразен и индивидуален стил на изразяване. 

Припомняме, че по инициатива на кмета на община Ардино инж. Изет Шабан бяха подменени старите дървени табели по „Пътеката на ардинската поезия“, която се намира в съществуващата екопътека до Тракийското светилище „Орлови скали“.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития