A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

УЧЕНИЦИ ОТ АРДИНО ПОЧИСТИХА КОРИТОТО НА РЕКА АРДИНСКАУЧЕНИЦИ ОТ АРДИНО ПОЧИСТИХА КОРИТОТО НА РЕКА АРДИНСКА В събота ученици от СОУ „В.Левски” в Ардино почистиха от боклуци коритото на река Ардинска в участъка от централната част на града. Само за един час децата напълниха над 50 чувала с отпадъци, които натовариха на камион, осигурено от общината. Инициативата бе част от акцията за почистване на града под надслов „С аромат на пролет”. Организатори на проявата бяха клубовете „Приятели на природата”, „Благородно сърце” и „С почит към миналото, компетентност в настоящето и знание за бъдещето” от СОУ „В.Левски” с ръководители Зоя Пашова, Бахтияр Ходжов и Севда Палазова. Специално за мероприятието на всички желаещи бяха раздадени ръкавици и чували осигурени от община Ардино.
Още в ранните часове дворът на училището беше пълно с ученици, които пожелаха да се включат в масовото почистване. Присъединиха се и всички учители, заедно с директора Аника Петрова. Те се разделиха на четири групи и така успяха да почистят още новия парк „Нилюфер”, пътя към „Артекс” и двора на училището. В резултат от почистването бяха събрани стотици торби пълни с фасове, пластмасови отпадъци, автомобилни гуми, празни бутилки. А учениците останаха доволни и радостни и недоумяваха как може в коритото на реката и в централния парк да има всякакви отпадъци след като навсякъде в града има поставени съдове за смет.
„Ардино е един прекрасен град и ние заслужаваме да живеем в чиста среда и това е грижа на всеки един от нас!”, заявиха организаторите.
Към инициативата на децата се включиха много граждани, които доброволно почистиха своите домове, тавани, мазета, междублокови пространства, дворове и градинки. А водоноски от общината измиха центъра на града, събран бе и пясъкът, хвърлен за зимно опесъчаване.
В почистването се включиха всички живеещи в блоковете „Дружба” и „МВР” на улица „Пирин”. Инициативата на децата е достойна за уважение. Възрастните хора да се поучат от младежта. Все повече подобни мероприятия да има, да се включи всеки без разлика на възрастта, за да бъде градът ни още по-чист и приятен за живеене, сподели Йорданка Аянова. Домоуправителят на блок „Дружба” Стефан Яворов добави, че учениците от СОУ „В.Левски” са дали добър пример за гражданите на град Ардино.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/