A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт
Търси

УЧЕНИЦИ ОТ АРДИНО ПОЛУЧИХА СЕРТИФИКАТИ НА КЕЙМБРИДЖУЧЕНИЦИ ОТ АРДИНО ПОЛУЧИХА СЕРТИФИКАТИ НА КЕЙМБРИДЖДеветокласниците от Професионална гимназия „Хр. Смирненски” в Ардино Антон Чолаков и Севил Кьосева получиха международни сертификати от Университета в Кеймбридж за успешно покрито ниво B1 за владеене на английски език според изискванията на Европейската езикова рамка.
Антон и Севил са първите възпитаници на гимназията и първите средношколци в Ардино, явили се на добиващия все по-голяма популярност у нас езиков тест. Изпитите по английски език на Кеймбридж са световно признат критерий №1 за владеене на езика и интересът към тях от милиони хора по света е огромен.
Заслуга за безспорния успех на Антон и Севил има учителката по английски език от Ардинската професионална гимназия Шеннур Ханджиева. „След едногодишен усърден труд, днес и двамата напълно заслужено държат в ръцете си популярния сертификат на Университета в Кеймбридж. Гордеем се с високото постижение на Антон и Севил и им пожелаваме да бъдат все така целеустремени и да покорят и следващите, по-високи нива на Cambridge ESOL”, каза Шеннур Ханджиева.
Директорът на Професионална гимназия „Хр. Смирненски” Мехмед Гюлестанов сподели, че Антон и Севил са от учениците, които знаят своите цели и полагат допълнителни усилия, за задълбочаване на своите знания. Езиковите им умения са предимство, което ще им послужи през целия живот както в професионален, така и в личностен план. „Те са гордостта на гимназията и са доказателство, че българското училище може да подготвя добри ученици”, добави директорът на гимназията.


Гюнер ШЮКРИ‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/