A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт
Търси

Ученици от СУ „Васил Левски“ в Ардино извървяха 3073 крачки за инициативата Нестле за Живей Активно!Ученици от СУ „Васил Левски“ в Ардино извървяха 3073 крачки за инициативата Нестле за Живей Активно!

Учениците от начален етап на СУ „Васил Левски“ в Ардино се включиха в най-мащабната инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот, организирана от Нестле: „Живей активно!“. Под организираното ръководство на учителите Северина Койнарчева, Джеврие Караибрям, Росица Хаджикулова, Татяна Александрова, Мюжгян Ходжова, Бирсен Мустафова и Бюлбюл Юмер, учениците се придвижиха пеша до парк „Нилюфер“, като успяха заедно да извървят 3073 крачки. При ходенето всички спазваха необходимата социална дистанция.

„Движението е много важно за здравето и растежа на децата. То се осъществява чрез игри и спорт. Много важни за здравето и растежа на децата са всекидневната утринна гимнастика, разходките и игрите на чист въздух, особено в условията на извънредна епидемична обстановка в училищата заради COVID 19“,  споделиха учителите от началния етап на СУ „Васил Левски“. Те подчертаха, че ходенето пеша е ценно и заема много важно място в ежедневието им . „Да спортуваме и да живеем активно на чист въздух, за да бъдем здрави!“, заявиха те още.

„Нестле за Живей Активно! 2020“ е мащабен и дългосрочен проект, който се провежда за втора поредна година и има за цел да промотира движението, спорта и балансираното хранене в България. Организатор е Националното сдружение на общините в партньорство с „Нестле България“ АД.

 


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития