A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

УКРЕПВАТ БРЕГОВЕТЕ НА РЕКА АРДИНСКАУКРЕПВАТ БРЕГОВЕТЕ НА РЕКА АРДИНСКАКметът на община Ардино Ресми Мурад направи първа копка на строителна площадка по проект „Укрепване на бреговете на река Ардинска и възстановяване на речни прагове с цел предотвратяване на наводнения” в Ардино, финансиран от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.
Основните дейности, предвидени в рамките на проекта са предотвратяване риска от наводнения като предпоставка за подобряване на възможностите за местно развитие и подобряване качеството и средата на живот в община Ардино. Те ще се реализират в непосредствена близост до зона с нов Подробен устройствен план (ПУП) на Община Ардино, за кварталите 82, 83 и 84, ул. „Пирин”. Проектът е естествено продължение на реализиран вече проект „Корекция на река Ардинска”.
Изпълнител на строителните дейности по проекта е Дружество „Ардинска 2012” от Пазарджик. Срокът за изпълнение на проекта е 24 месеца от датата на подписване на договора за финансиране.
На първата копка присъстваха още заместник кметовете Неджми Ходжов и Наско Кичуков, гл. секретар инж. Кемал Алиев, ръководителят на проекта Хафизе Чауш, инж. Росен Хаджиев, началник отдел „АБОбС”.
Тук бяха още инж.Ангел Коджаманов, представител на изпълнителя за осъществяване на строителен надзор на обекта, Юрий Големилов – проектант и изпълнител, осъществяващ авторски надзор на обекта.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/