A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

В Ардино се извършиха масови прегледи за рак на гърдатаВ Ардино се извършиха масови прегледи за рак на гърдата

 

Около 200 жени от Ардинско се възползваха от ехографските профилактични медицински прегледи за ранна диагностика на рака на гърдата. Масовите прегледи се извършиха от д-р Младен Младенов, специалист мамолог от Първа АГ болница „Св. София” в сградата на местната Многопрофилната болница за активно лечение, след предварително записване.

„Благодарение на добрата организация на община Ардино прегледите преминаха делово и ефективно, като жените бяха преглеждани своевременно без излишно чакане. На всички преминали бяха дадени препоръки за състоянието им и нуждата от проследяване. Тези, които се нуждаеха от допълнителни изследвания бяха насочени чрез личния си лекар“, заяви д-р Младенов. Той препоръчва дамите над 30-годишна възраст веднъж годишно да правят профилактични прегледи, а над 40-годишна възраст и мамография през 3 години за ранна диагностика на рака на гърдата.

Кампанията „Скрининг за ранна диагностика на рака на гърдата“ беше организирана от Община Ардино със съдействието на Националното сдружение на общините в Република България и „Ротари България“.‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/