A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт
Търси

В АРДИНО СЕ ПРОВЕДЕ УЧЕНИЧЕСКО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ГРАЖДАНСКА ЗАЩИТАВ АРДИНО СЕ ПРОВЕДЕ УЧЕНИЧЕСКО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ГРАЖДАНСКА ЗАЩИТАЗа трета поредна година отборът на основно училище „Отец Паисий” от село Жълтуша с ръководител Наталия Хаджиева спечели общинското ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации” в Ардино. На второ място се класираха учениците от СОУ „Васил Левски” с ръководител Шериф Шерифов.
Състезанието се проведе в сградата на Общинския детски комплекс. Участието бе отборно, като всеки тим се състоеше от четирима състезатели от 7-ми и 8-ми клас. Тази година в надпреварата се включиха само две училища от територията на общината. Отборите се състезаваха в теоретична и практическа част. В теоретичната, участниците решаваха тест, включващ въпроси за бедствия, аварии, катастрофи, пожарна защита. В практическата част учениците показаха своите знания и умения в различните центрове за действие при критични ситуации. Тя включваше използване на индивидуални средства за защита - подготовка и поставяне на граждански противогаз и памучно-марлена превръзка, първа помощ и пожарна безопастност.
Възпитаниците на ОУ „Отец Паисий” от Жълтуша в състав Десислава Чаръкчиева, Джесика Симова, Елеонора Храмова и Саша Солакчиева и тази година доказаха, че са най-добрите и ще представят община Ардино на Областния кръг, който ще се проведе в края на месеца.
Всички участници получиха предметни награди, а победителите грамоти от директора на ОДК-Ардино Семиха Гюлестанова. Тя пожела успех на жълтушенци на областния кръг и изрази надежда следващата година още повече училища да се включат в тази инициатива.
Наталия Хаджиева, ръководител на отбора от Жълтуша сподели, че момичетата с желание са участвали в подготовката за състезанието. Миналата година се класирахме на второ място в областната надпревара след отбора на Кирково. Надявам се сега да се представим още по-добре и да спечелим първото място, каза Хаджиева.
Организатори на състезанието бяха община Ардино и ОДК-Ардино със съдействието на Областно управление „Гражданска защита”.

Гюнер ШЮКРИ


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/