A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт
Търси

В АРДИНО СТАРТИРА МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ПО ТЕНИС НА МАСА В ПАМЕТ НА ДЖОФИВ АРДИНО СТАРТИРА МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ПО ТЕНИС НА МАСА В ПАМЕТ НА ДЖОФИНад 60 състезатели от България, Турция и Гърция ще участват в 14-тото издание на Международния турнир по тенис на маса за момчета и момичета до 15 години, който се провежда на всеки години в памет на изтъкнатия състезател и треньор Дургут Адемов – Джофи. Надпреварата е под патронажа на кмета Ресми Мурад. Официалното откриване на турнира ще бъде на 23 август (петък) от 11 часа. Спортната проява е част от годишния спортен календар на Българската федерация по тенис на маса /БФТМ/.
Началото на тениса в Ардино се поставя през 1965 г. Най-успешните години в историята на Спортен клуб „Юнак“ са в периода 1972 – 1976 г., когато се състезава Дургут Адемов – Джофи. Именитият състезател участва в почти всички републикански първенства. Става първенец при юношите на двойки през 1973 г. с партньора си Джеват Хасанов. На следващата година печели злато отборно и индивидуално при юноши-старша възраст.
Играе в множество турнири в бивша Югославия, Унгария, Румъния. През 1992 година ръководството на клуба в Ардино учредява турнир в негова памет.‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/