A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

В истински празник се превърна Общоградското тържество по случай Коледа и Нова година в АрдиноВ истински празник се превърна Общоградското тържество по случай Коледа и Нова година в Ардино

Традиционно Общоградско тържество по случай Коледните и новогодишни празници се проведе в препълнения салон на читалище „Родопска искра“ в Ардино. С над едночасова празнична програма групите към ЦПЛР-ОДК, възпитаниците на Иновативно СУ „Васил Левски“, художествени колективи от НЧ „Родопска искра 1921“ и малчуганите от детските градини зарадваха своите съграждани и гостите на града в навечерието на Коледа. Сред присъстващите бяха цялото ръководство на община Ардино, начело с кмета инж. Изет Шабан и председателят на общинския съвет Сезгин Байрям.

Празничната програма започна с изпълнението на детска вокална група „Славейче“ при читалище „Родопска искра“ с ръководител Дамла Йорданова. Малчуганите от детските градини „Слънце” и „Брезичка” докоснаха публиката с вълнуващи и оригинални танци. Танцова формация Фолк ритъм „Балканика” с хореографи Мирослав и Валя Кайджиеви и група „Искрица“ с ръководител Светлана Карамфилова създадоха също много настроение. Учениците от клуб „Музикално изкуство“ при СУ „Васил Левски“ с ръководител Мюзеин Туран поздравиха присъстващите с празнична песен. За празничното настроение на концерта се погрижиха още танцовата група при СУ „Васил Левски“ с ръководител Светлана Карамфилова, фолклорната група „Родопчанка“ с ръководител Светла Карамитева и корепетитор Даниел Чилингиров, както и децата от театрална школа „Светулки“ към ЦПЛР-ОДК с ръководител Дамла Йорданова. На сцената излязоха и малките китаристи Арда и Арал с преподавател Ергюн Мюмюнов.

Във фоайето на културната институция беше разположен благотворителен коледен базар в помощ на нуждаещи се наши съграждани.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/