A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

В Община Ардино бе обсъдена подготовката за предстоящите президентски и парламентарни избориВ Община Ардино бе обсъдена подготовката за предстоящите президентски и парламентарни избори

Подготовката за предстоящите президентски и парламентарни избори, които ще се проведат на 14 ноември, беше една от основните теми, обсъдени по време на редовната месечна работна среща на кмета на община Ардино инж. Изет Шабан с кметовете и кметските наместници на населени места. Тя се проведе в салона на градското читалище при спазване на противоепидемичните мерки. На срещата присъстваха председателят на общинския съвет Сезгин Байрям и председателят на общинската организация на ДПС в Ардино Шахин Байрамов. Тук бе и

официалният ветеринарен лекар на общината д-р Цвятко Чолаков, който е и гл. инспектор в Областна дирекция по безопасност на храните в Кърджали.

Секретарят на общината инж. Кемал Алиев постави задачи на кметовете за оглед и подготовка на изборните помещения, както и на техниката – изборните копирни машини. Сред обсъдените теми по време на срещата беше и настъпващия зимен сезон.

Кметът инж. Изет Шабан заяви, че до средата на месец декември се надява да бъдат изпълнени обектите от капиталовия списък  на общината по населени места. Той подчерта още, че е важно възрастните хора и най-уязвимите лица в населените места да се ваксинират срещу коронавируса. „Заради пандемията загубихме много близки, роднини, приятели. А без да се ваксинираме няма да можем да излезем от пандемията. Колкото повече хора се ваксинират, толкова по-трудно става разпространението на коронавируса. Общината ще съдейства за организирането на транспорт за лекарите, за да отидат на място за ваксинацията им“, заяви инж. Изет Шабан.

Официалният ветеринарен лекар на общината д-р Цвятко Чолаков запозна управниците на селата със задълженията им по чл.163 от Закона за ветеринарно медицинската дейност. Напомни задълженията им по т.10 да водят публичен регистър на кучетата – домашни, ловни и стопански, както и по т.11 – ежегодно до 20 октомври да извършват инвентаризация на животновъдните обекти в личния сектор.

 


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/