A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

В ЖЪЛТУША СЕ ХВАНАХА НА ГОЛЯМО ХОРОВ ЖЪЛТУША СЕ ХВАНАХА НА ГОЛЯМО ХОРОТрадиционният събор в най-голямото ардинско село Жълтуша бе посетено от стотици жители и гости. Те имаха възможност да се насладят на богата музикална програма.Приветствие към присъстващите отправи кметът на община Ардино Ресми Мурад. Той поздрави всички, които имат принос за богатата и разнообразна програма по време на селищния празник. „Нека празничните дни да бъдат много в душите ни. И все така да се срещаме и да бъдем заедно в трудни и хубави моменти“, заяви Мурад. На откриването присъстваха още председателят на общинския съвет Сезгин Байрям, зам.-кметовете на общината Наско Кичуков и Неджми Мюмюнходжов, кметове на околните населени места.
За празничното настроение на присъстващите се погрижиха танцова формация „Двата леви крака“ от Жълтуша, танцова група „Балканика“ към читалище „Родопска искра“-Ардино, местната мъжка битова група с ръководител Стефан Терзиев, музикантът Ергюн Мюмюнов със солист Ивалина Хаджиева.
Специални гости на събора бяха танцова група „Искърска плетеница“ от София, певицита Диди Кушлева, дъщеря на известната родопска певица Радка Кушлева, родопският певец Златко Кафеджиев от смолянското село Баните, народният певец Хамид Имамски. Под звуците на фолклорните ритми стотици жълтушенци и гости на родопското село се хванаха на голямо хоро.
Организатори на събора са местното кметство и читалище „Родопска искра 1961“. Началото на селищния празник в Жълтуша се поставя на 9 май 1991 г. по инициатива на тогавашния кмет Камен Буров.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/