A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

Възобновиха традиционния селищен празник в ПадинаВъзобновиха традиционния селищен празник в Падина

„Хубаво е да се организират и провеждат общоселски празници с цел да се съберат на едно място хората, които са разпръснати по различни краища на света, за да бъдем поне един ден заедно!“. Това заяви кметът на община Ардино инж. Изет Шабан в приветствието си на традиционния селищен празник в Падина, който бе възобновен след тригодишно прекъсване поради пандемията от коронавирус.

„Искам да благодаря на кмета на Падина Кямил Кичуков за проявената активност при организацията на селищния празник. В негово лице имате един амбициозен кмет, който работи за благото на селото. Нека да го поздравим за активността му. Благодарности и към всички хора, които са помогнали за организацията“, заяви Изет Шабан. Той отбеляза, че ръководството на общината работи усърдно за разрешаването на проблемите на избирателите, както в Падина, така и във всички населени места. „Благодаря Ви, че през изминалите трудни четири години постоянно ни подкрепяхте и продължавате да ни подкрепяте. Надявам се, следващите години да бъдат много по-добри за Падина и община Ардино. Това Ви го обещавам!“, каза още Изет Шабан.

В неделя в центъра на Падина се събраха стотици хора отблизо и далеч. Сред гостите на събора бяха още председателят на общинския съвет Сезгин Байрям, зам.-кметовете на общината Наско Кичуков и Неджми Мюмюнходжов, председателят на Общинската организация на ДПС Шахин Байрамов, кметове на населени места.

Селищният празник бе открит от кмета на Падина Кямил Кичуков. Той заяви, че след тригодишно прекъсване в резултат на икономическата, политическа и Ковид кризи се възобновява празникът на селото. „Празниците обединяват и сплотяват в единство хората. Надявам се тази традиция, която е създадена от много години да продължи и за в бъдеще“, заяви Кичуков. Той изказа благодарности на всички спонсори, спомогнали за организирането на събитието.

Организатори на проявата бяха местното кметство и читалище „Митко Палаузов”.

 


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/