A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

ВЕЧЕР НА АРДИНЦИ В БУРСАВЕЧЕР НА АРДИНЦИ В БУРСАЕкипното посещение на кмета на община Ардино Ресми Мурад в Бурса, осъществено в дните от 18 до 21 февруари, приключи успешно.
Традиционната празнична вечер събра на едно място повече от 675 ардинци, сред които бяха прославилите родния Ардински край и България в Република Турция и света изтъкнатите личности Ертугрул Ялчънбаир - бивш вицепремиер на Турция, Неждет Мензир - бивш шеф на полицията в Истанбул и транспортен министър, Хаяти Коркмаз - дългогодишен депутат в Меджлиса и много други. В хода на вечерта двамата кметове на побратимените общини Ардино и Нилюфер Ресми Мурад и Мустафа Бозбей, заедно с председателя на земляческото сдружение за култура и сътрудничество в Бурса Ахмет Кахраман застанаха пред елита на ардинската общност и огласиха конкретни идеи за предстояща взаимна дейност през настоящата и следващата 2011 година. През май и определени летни дни Ардино и основните села ще бъдат домакини на оригинални културни инициативи, посветени на фолклора и словото, както и срещата на ардинци-изселници с близки и роднини в родния край.
По време на своята визита Ресми Мурад, заедно с председателя на Общинския съвет Айдън Серкан и заместник кметовете Неджми Ходжов и Наско Кичуков, проведе поредица от ползотворни срещи-разговори с бизнес и интелектуални среди, на които бяха обменени идеи за взаимно сътрудничество в сферите на култура, образование и спорт, както и запознаване с инвестиционната среда в България и Ардино. Кметът Мурад призова преуспелите бизнесмени, с корени от Ардинско, за икономическо сътрудничество с цел преодоляване на безработицата и задържането на младите хора в Ардино и района.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/