A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

ВЕТЕРАНИТЕ НА „АВРОРА” ЗА ТРЕТИ ПЪТ ВДИГНАХА КУПАТА НА МЛЕЧИНОВЕТЕРАНИТЕ НА „АВРОРА” ЗА ТРЕТИ ПЪТ ВДИГНАХА КУПАТА НА МЛЕЧИНОЗа трета поредна година ПФК (Пенсионерски футболен клуб) „Аврора” от Ардино с капитан Метин Мустафов спечели традиционния турнир по футбол на малки врати в Млечино. Във финалната среща ардинските ветерани победиха трудно с 2:1 младежкия тим на Ардино с капитан Светослав Игнатов. Точни за победителите бяха Метин Мустафов и Танер Бекир, а голът за младежите реализира Севдалин Игнатов.
Всички състезатели на „Аврора” са бивши играчи от школата на „Юнак” и поради тази причина съставът се казва пенсионерски футболен клуб „Аврора”.
Шампионите бяха наградени от кмета на Млечино Гюлистан Садула с купа и парична награда. На трето място остана съставът на Млечино с капитан Айдън Ръфкъ.
Ардинските отбори прибраха и индивидуалните отличия. За голмайстор и най-добър футболист на турнира бе отличен Хакан Байрамов, който играе в турския отбор „Фетие Идман Юрду” от Бурса, а за най-добър вратар бе обявен Метин Мустафов.
„Стана много оспорван турнир. Особено срещата с коравия тим на „Хромица” в предварителната група бе ключов и решаващ. Въпреки, че физически и технически бяхме по-слабия отбор с характер и разум успяхме да победим младежите с 3:2. На финала се възползвахме максимално от създадените положения и с повече опит успяхме да спечелим за трети пореден път купата на Млечино”, заяви след финалния мач вторият капитан на „Аврора” д-р Ерхан Салиев.
Бившият треньор на „Юнак” Зеки Аптикадир (Зико) заяви, че за втори път след 31 години печели купата на футболния турнир в Млечино. Във финалната среща той игра срещу сина си Севги, който пазеше вратата на младежкия отбор на Ардино.
Срещите се изиграха на новото спортно мултифункционално игрище с изкуствена трева, изградено по Програма за развитие на селските райони от община Ардино и предизвикаха огромен интерес. В надпреварата участваха 6 отбора. Играха се две полувремена по 15 минути.
Отборът на „Аврора” игра в състав: Метин Мустафов, Ерхан Салиев, Нурай Карабекиров, Зеки Аптикадир (Зико), Шенол Юсеин, Ферди Велиев, Танер Бекир, Халит Мюмюн и Айваз Алиев.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/