A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт
Търси

Връщат Шенген.Пак показваме паспорти по границите в ЕСВръщат Шенген.Пак показваме паспорти по границите в ЕСШенген се връща за 2 седмици. От днес се възстановява строгият граничен контрол между държавите на ЕС, съобщи германското МВР. Пътуващите в страните от съюза ще трябва задължително да показват паспорт на всички граници и ще бъдат проверявани обстойно.
Драконовските мерки за сигурност се въвеждат заради срещата на 7-те водещи индустриални държави и Русия (Г8). Тя ще се проведе от 6 до 8 юни в германското градче Хайлигендам.
Най-строг ще бъде контролът по границите на Германия. Затягането на режима цели да не допусне в страната влизането на "лица, които да използват протестите на антиглобалистите за извършването на престъпления и терористични атаки". Мерките ще важат от днес до края на срещата на 8 юни.
Канцлерът на Германия Ангела Меркел каза в специално видеообръщение, че "насилието не е средство за налагане на политически цели". Властите издигнаха 12-километрова защитна стена около хотела, в който ще се състои срещата в Хайлигендам. Забранени са събирания на 1 км от тази оградата.
Немската полиция започна масови разпити на антиглобалисти и им взема мирисни проби - парцал, напоен с естествения аромат на тялото им. Това е практика от времето от ЩАЗИ. Така при евентуални размирици антиглобалистите бързо ще бъдат открити с полицейски кучета. Наскоро медиите предупредиха, че полицията следи дори кореспонденцията и форумите.

Стандарт‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/