A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт
Търси

ВРАТАР ПРОВАЛЯ „ЮНАК” В ПЕРПЕРЕКНепростими грешки на резервния вратар на „Юнак” Севги Аптикадир доведоха до загубата на ардинци с 1:4 като гости на „Перперикон” в среща от осмия кръг на областното първенство по футбол за мъже. Той сгреши фатално на два пъти, а домакините се възползваха напълно от невниманието му.
Тимът на „Юнак” пристигна за мача в неделя в Перперек с осакатен състав, тъй като четирима основни футболисти участваха в националната конференция на Младежкото Движение за права и свободи (МДПС) в София. Въпреки това „юнаците” играха открито и равностойно през по-голямата част от двубоя.
Възпитаниците на Ферди Велиев започнаха срещата много по-концентрирано и държаха топката добре, организирайки остри атаки, но вратарят на „Перперикон” Айхан Юсеин се отличи с няколко решителни намеси. Постепенно домакините водени от 37-годишния ветеран Билгин Мехмед се окопитиха и започнаха да поглеждат към вратата на „Юнак”. Бързи атаки организираха Самет Ахмед и Билгин Мехмед, а напред
бившия играч на „Арда” Назми Дурмушали дебнеше за всяка възможност. Такава се откри пред него в 20-ата минута и той бе безпощаден, след груба грешка на вратаря на гостите Севги Аптикадир. Пет минути по-късно той покачи на 2:0 отново след непростима грешка на Севги Аптикадир.
През втората част футболистите на двата отбора не смееха да оголват тила си, като предимно разиграваха топката в средата на терена. В 66-ата минута след центриране от корнер, стражът на домакините не можа да се намеси добре и Озан Муталибов намали резултата 1:2. Две минути по-късно Билгин Мехмед финтира трима защитници на „Юнак” и с удар от дистанция увеличи аванса на своя тим до 3:1. В 75-ата минута отново Билгин Мехмед засече отлично центриране на Самет Ахмед иоформи крайния резултат 4:1.
„Можехме да вземем точка, но отсъствието на основните ни играчи се оказа решаващо. „Едвам сформирах отбора за мача. Цял полусезон играем без основен вратар, а резервните допускат непростими грешки. Домакините отправиха четири удара към нашата врата и четирите станаха гол”, коментира след срещата наставник на „Юнак” Ферди Велиев.
”Изиграхме най-хубавия си мач от началото на първенството. Отборът няма цели, играем за удоволствие”, каза треньорът на „Перперикон” Юмер Исмаил.

Останалите резултати от кръга:
„Родопи” – „Искра” 5:0
„Левски” – „Байкал” 7:1
„Върбица” – „Джебел” 5:0

Временно класиране:
1. „Родопи” 24-1 18
2. „Левски” 25-9 18
3. „Искра” 17-12 13
4. „Перперикон” 16-13 12
5. „Юнак” 15-20 12
6. „Върбица” 14-12 7
7. „Джебел” 4-12 4
8. „Байкал” 1-20 0‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития