A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

ЮЛСКИЯТ ПРАЗНИК НА АРДИНЦИЮЛСКИЯТ ПРАЗНИК НА АРДИНЦИПървата земляческа среща, организирана от Община Ардино и Сдружение за култура и сътрудничество „Егридерелилер” в Бурса, протече под надслов „Ардино - 50 години град”. Над 300 ардинци се събраха на 17 юли т.г. в туристическия комплекс „Белите брези”, за да се докоснат до атмосферата на родния си край и да стоплят сърцата си. Дойдоха много хора, живеещи в Бурса, Истанбул, Измир, Люлебургаз, София и други места.
В срещата взеха участие Ресми Мурад - кмет на община Ардино, Ахмет Кахраман - председател на Сдружение за култура и сътрудничество „Егридерелилер” в Бурса. Гости на ардинци бяха народните представители от ДПС Ремзи Осман и Неджми Али, почетният консул на България в Турция Хаяти Коркмаз, главният секретар на Голяма Община Бурса Ерджан Юзел, областният лидер на ДПС Бахри Юмер, Сами Тороман от Гърция, председатели и представители на изселническите общности в Истанбул, Измир, Люлебургаз.
Откривайки паметната среща кметът Ресми Мурад благодари на всички, които обичат Ардино и допринасят за неговото развитие. Всички сте свидетели на волята, инициативността и съвместните усилия на общинското ръководство, Общинския съвет, институциите и бизнеса. Пословичното трудолюбие и на днешните ардинци е гаранция за изграждане на съвременна, социална и техническа инфраструктура, за стимулиране на младежките дейности, за усъвършенстване на жизнената среда и за развитие на спорта, културата и туризма. Въпреки трудностите, които изпитваме през последната година, това което правим за ардинци може да се види от всеки. Но Ардино заслужава много повече. Ардино има нужда от много повече. Живеем не само с надежда за по-добро бъдеще, но и с амбиция и готовност да работим заедно за просперитета на родния край, отбеляза в приветствието си градоначалникът.
Председателят на земляческото обединение в Бурса Ахмет Кахраман припомни на присъстващите, че още през 1998 г. в Бурса група изселници от ардинско са решили да организират земляческа среща, която продължава и до днес. Той предаде специалните поздрави и пожелания към всички ардинци на Мустафа Бозбей - кмет на побратимената община Нилюфер, Реджеб Алтепе - кмет на Голяма Община Бурса, Мустафа Дюндар - кмет на община Османгази, Ертугрул Ялчънбаир - виден политик и държавник на Турция, с корени от Светулка.
С искрени и топли слова към ардинци се обърнаха и Бахри Юмер, Ремзи Осман, Неджми Али, Сами Тороман.
Изпълненията на известният певец Фарук Йълмаз, който изпя популярни балкански, родопски и ардински песни, бяха посрещнати с възхищение и нестихващи аплодисменти. За празничното настроение още в началото на срещата се погрижиха и фолклорните групи към градското читалище.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/