A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

„Юнаците“ от Ардино дебютираха изненадващо във Висшата лига по тенис на маса за жени„Юнаците“ от Ардино дебютираха изненадващо във Висшата лига по тенис на маса за жени

Талантливите тенисистки на СКТМ „Юнак 2005” от Ардино 

дебютираха отлично във Висшата лига при жените. Възпитаничките на треньора Бейхан Емин постигнаха победи във всичките си пет срещи и приключиха първия кръг без загуба при професионалистите. Шампионатът се проведе през уикенда в спортна зала „Асарел медет“ в Панагюрище. В турнира участваха шестте най-добри отбора в страната. Играеше се всеки срещу всеки. Ардинчанките победиха последователно миналагодишните шампионки и вицешампинки „Корабостроител“ (Варна) с 3:1, „Асарел Медет“ (Панагюрище) с 3:2, както и силните тимове на „Металик“ (Перник) с 3:1, „Комфорт“ (Варна) с 3:1 и „Стоянстрой“ (Пловдив) 3:2.

С тези резултати нашите се настаниха на първото място във временното класирани при жените. „Юнаците” играха в състав: Цветелина Георгиева, Сиделя Мутлу и Фунда Ибрямова.

„Пет победи от пет мача! Това е изключителен успех, за пореден път впечатлихме любителите на малкото топче в България. Признавам си Цветелина, Сиделя и Фунда надминаха моите най-смели мечти. Горд съм, че съм треньор на тези талантливи спортисти! Горд съм, и за това, че имам удоволствието да работя с тях! Особено Цветелина показа страхотна игра и завърши турнира без загубена среща, като постигна победи срещи опитни и именити състезателки. Сиделя също демонстрира хубава игра. Въпреки, че е само на 14 години, тя два пъти реши изхода на мачовете при резултат 2:2 срещи много класни тенисистки. Фунда бе прекъснала тренировъчния процес за повече от три години, възстанови ги от една година и има голям принос за тима“, коментира наставникът на ардинци Бейхан Емин.

 

Висша лига, жени

Временно класиране:

1. Юнак 10 т.

2. Комфорт 8 т.

3. Корабостроител 8 т.

4. Асарел Медет 7 т.

5. Стоянстрой 7 т.

6. Металик 5 т.

 ‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/