A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

За първи път Община Ардино получи отличието Европейски етикет за иновации и добро управлениеЗа първи път Община Ардино получи отличието Европейски етикет за иновации и добро управление

За първи път Община Ардино е удостоена с престижната награда „Европейски етикет за иновации и добро управление на местно ниво на Съвета на Европа през 2022”. Отличието бе връчено на кмета на общината инж. Изет Шабан по време на церемония в рамките на форума „Българските общини – постигане на европейски стандарт за качество на управлението на местно ниво“. Организатор на събитието, което се проведе от 23 до 25 ноември във Велинград, бе Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

Във форума участие взеха членове на Националната платформа на партньорите за добро демократично управление на местно ниво, представители на Националното сдружение на общините в Р. България, представители на МРРБ, на Съвета на Европа.

„Това отличие е за добрата работа на цялата общинска администрация.

За мен тази награда означава още повече отговорност и мотивация да се придържаме към принципите на добро и прозрачно управление. Удостояването с престижната награда на Съвета на Европа е признание за постигнатото високо качество на управление в общината, съгласно утвърдения европейски стандарт, основан на принципите за иновативно и добро демократично управление“, сподели кметът на община Ардино инж. Изет Шабан.

Отличието заслужиха общо 22 общини. Освен Ардино  наградени са и общините Банско, Берковица, Вълчи дол, Габрово, Димитровград, Добрич, Долна баня, Доспат, Каспичан, Кнежа, Костинброд, Левски, Ловеч, Павликени, Поморие, Раковски, Свищов, Сърбица, Тетевен, Троян и Търговище.

Европейският етикет за иновации и добро управление на местно ниво се присъжда за период от две години. На кристалния приз – дванадесетостен, са гравирани 12-те принципа за добро управление на Съвета на Европа: честно провеждане на избори, представителност и гражданско участие; отзивчивост; ефикасност и ефективност; откритост и прозрачност; върховенство на закона; етично поведение; компетентност и капацитет; иновации и отвореност за промени; устойчивост и дългосрочна ориентация; стабилно финансово управление; човешки права, културно разнообразие и социално единство; отчетност.


 


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/