A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

ЗА ПЪРВИ ПЪТ В ТЕМЕНУГА ОРГАНИЗИРАХА МЕВЛИД ЗА ЗДРАВЕ И БЕРЕКЕТЗА ПЪРВИ ПЪТ В ТЕМЕНУГА ОРГАНИЗИРАХА МЕВЛИД ЗА ЗДРАВЕ И БЕРЕКЕТНад 200 души от ардинското село Теменуга и изселници, които пристигнаха от Турция участваха в мевлид за здраве и берекет. Религиозното събитие се проведе за първи път след демократичните промени у нас. Инициативата е на кмета Ерджан Мурадов.
Местни духовници, водени от имамина на Ябълковец Съдкъ Хасанов и Неждет Юсеин от Гърбище прочетоха айети от Корана и се помолиха за здраве и берекет.
Всички присъстващи бяха нагостени с 2 казана пилаф, приготвен от изселника Хълми Мюмюн. Продуктите за вкусното ястие бяха дарени от изселниците Рамадан Ислямоглу и Ерджан Мутлу.
Чрез съдействието на Ридван Алтънай от Теменуга на всички присъстващи бе раздадени халва „Татсан”, дарена от Исмет Кадайъфчъ от Къркларели.
„Толкова много хора на едно място не е имало тук повече от 20 години. Радвам се, че местните хора, които се разпръснаха по света, намериха време, за да дойдат отново в родния си край. Целта на мероприятието е да съберем на едно място поне веднъж през годината близки, роднини и познати от селото”, заяви кметът на Теменуга Ерджан Мурадов. Той уточни, че е приготвил специален плакат за изселниците с надпис на турски език “Добре дошли в Теменуга”.
Гости на мевлида бяха ръководството на община Ардино.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/