A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

ЗАПОЧНА ПРИЕМЪТ НА МОЛБИ ЗА ЦЕЛЕВА ПОМОЩ ЗА ОТОПЛЕНИЕЗАПОЧНА ПРИЕМЪТ НА МОЛБИ ЗА ЦЕЛЕВА ПОМОЩ ЗА ОТОПЛЕНИЕОт 1 юли започна приемът на молби-декларации за отпускане на целева помощ за отопление за отоплителен сезон 2016/2017г. Лицата и семействата трябва да подадат молбите си в дирекциите „Социално подпомагане" по постоянен адрес, като крайният срок е 31 октомври т.г. В молбата задължително се заявява видът на ползваното отопление – електроенергия или твърдо гориво, като при отопление с електроенергия се представя за справка актуален абонатен номер. Това съобщи директорът на Регионална дирекция „Социално подпомагане” в Кърджали Нермин Мехмед. Тя уточни, че молби-декларации ще могат да бъдат подавани във всички дирекции „Социално подпомагане” в областта.
Размерът на целевата помощ се определя ежегодно със заповед на министъра на труда и социалната политика, съобразно промените в цените на електроенергията за битов потребител. Месечният размер на помощта за миналия отоплителен сезон бе 72,20 лева или общо за петте месеца 361 лева.
Целевата помощ се отпуска за период от пет месеца - 1 ноември 2016 г. до 31 март 2017 г. Изплащането за месеците ноември и декември 2016 г. ще се извърши не по-късно от края на месеца, следващ месеца на издаване на заповедта, с която е отпусната. Така например за издадените през юли заповеди изплащането ще стане през август т.г. До 31 януари 2017 г. ще се извърши втори транш на плащането - за месеците януари, февруари и март, допълни Нермин Мехмед.
В област Кърджали за отоплителен сезон 2015/2016 г. общо 7 870 лицата и семействата са подпомогнати с целева помощ за отопление.‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/