A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

ЗАПОЧНА УКРЕПВАНЕТО НА СВЛАЧИЩЕТО ПО ПЪТЯ КЪРДЖАЛИ - АРДИНОЗАПОЧНА УКРЕПВАНЕТО НА СВЛАЧИЩЕТО ПО ПЪТЯ КЪРДЖАЛИ - АРДИНОСтартира укрепването на свлачището по пътя Кърджали – Ардино, в района на село Чубрика. Изпълнител на строително-монтажните дейности е Сдружение „Кърджали”.
Ще бъде изградена четири метрова подпорна стена от габиони, които представляват метални мрежи пълни с кариерен камък. Габионите се използват масово по строителството на пътища, тъй като имат много предимства пред други подобни конструкции по отношение на гъвкавост, дълготрайност, здравина, водопропускливост, икономичност и екологичност. Предвижда се да бъде направен и дренаж, сподели ръководителят на обекта Гюнал Алиев. Той уточни, че срокът, за който трябва да бъдат завършени строително-ремонтните работи, е до средата на август.
Припомняме, че свлачището, който се намира между селата Чубрика и Ленище,
бе образувано в началото на април в резултат на проливните дъждове и снеготопенето. Пътят е част от Републиканската пътна мрежа и се стопанисва от Агенция "Пътна инфраструктура". Изграждането на защитната стена ще осигури безопасността на пътна отсечка по пътя Кърджали – Ардино, откъдето всеки ден преминават леки и тежкотоварни автомобили, училищни и междуградски автобуси.‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/