A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

ЗАПОЗНАХА КМЕТОВЕТЕ В АРДИНСКО С ПРАВИЛАТА ЗА ИЗВЪРШВАНЕ НА НОТАРИАЛНИ ЗАВЕРКИЗАПОЗНАХА КМЕТОВЕТЕ В АРДИНСКО С ПРАВИЛАТА ЗА ИЗВЪРШВАНЕ НА НОТАРИАЛНИ ЗАВЕРКИЗаконовите правомощия за извършване на някои нотариални действия бе основният акцент на традиционната работна месечна среща на кметовете на населени места в община Ардино. Нотариусът Наско Борисов запозна аудиторията със законовите им правомощия относно заверяване на декларации и пълномощни. Той подчерта, че жителите и на най-отдалечените населени места, най-вече онези от тях, които са възрастни и в недобро здраве, могат да се възползват от услугите на кметовете. „Законът е дал тази възможност именно за случаите, когато хората трудно се придвижват до общинския център, където се намира нотариусът”, заяви Борисов.
Началникът на ВиК-район Ардино Владимир Атанасов запозна присъстващите с условията за присъединяване и стопанисване на ВиК-системи. Той уточни, че досега ВиК обслужва потребителите от град Ардино, Бял извор, Падина, Жълтуша, Горно Прахово, Башево. Предстои към системата да се присъединят Млечино, Богатино, Ахрянско, Търносливка, Ленище, Чубрика и други.
Кметът Ресми Мурад заяви, че общинското ръководство иска справедливо инкасиране на консумираната и изразходвана вода от потребителите на населените места.
Севджан Карабекирова, ръководител на проекта по Оперативна програма за храни „Топъл обяд” съобщи, че община Ардино удължава периода на проекта и увеличава броя на потребителите на социалната услуга от 150 на 250 души, считано от началото на май. Тя поиска съдействие от селските управници за успешното реализиране на социалната услуга „Обществена трапезария”.
Новият директор на Търговска банка „Д” АД в Кърджали Ерол Мюмюн запозна кметовете с новите кредиторни продукти на банката насочени специално към държавните служители.
Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/