A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

ЖЪЛТУШЕНЦИ ОТНОВО ОБЛАСТНИ ПЪРВЕНЦИ ПО ГРАЖДАНСКА ЗАЩИТАЖЪЛТУШЕНЦИ ОТНОВО ОБЛАСТНИ ПЪРВЕНЦИ ПО ГРАЖДАНСКА ЗАЩИТАЗа четвърта поредна година отборът на основно училище „Отец Паисий" от ардинското село Жълтуша с ръководител Наталия Хаджиева спечели първото място в областното ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации". Надпреварата се проведе в Обединения детски комплекс в Кърджали. Второто място зае отборът на СУ „Отец Паисий” от Кърджали, а на трето останаха учениците от
основно училище „Хр.Смирненски” от джебелското село Рогозче.
В състезанието по няколко теми сили мериха 7-те първенци в общинските надпревари. В първия модул бяха проверени чрез тест теоретичните знания на състезателите. Практическият модул беше организиран в центрове – „Защита при бедствия", „Защита при промишлени аварии", „Пожарна безопасност", „Първа помощ" и „При наводнение”. В него отборите трябваше да демонстрират уменията си за справяне с конкретни кризисни ситуации и оказване на първа помощ на пострадали.
Възпитаниците на ОУ „Отец Паисий” от Жълтуша в състав Гергана Терзиева (кап.), Нели Даматова, Габриела Новакова и Виктория Ангелова и тази година доказаха, че са най-добрите и ще представят областта на националната надпревара, която ще се проведе през юни.
Всички отбори получиха предметни награди, а победителите грамоти и купи, които бяха връчени от комисар Сергей Заимов, директор на Районна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Кърджали.
Отборът от Жълтуша се подготви за състезанието в рамките на кръжока „Млад спасител” по проекта на Министерството на образованието и науката „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности" (Твоят час).
„Отлично представяне. Цяла учебна година децата работиха и положиха големи усилия в , за да постигнат този успех. Целта ни е да представим достойно общината и в националната надпревара", сподели ръководителят на жълтушеския отбор Наталия Хаджиева.‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/