A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

ЖИТЕЛИТЕ НА „БАЙЧЕВА РЕКА” И „УЗУНОВА МАХАЛА” ОТ ПАДИНА ОРГАНИЗИРАХА МЕВЛИДЖИТЕЛИТЕ НА „БАЙЧЕВА РЕКА” И „УЗУНОВА МАХАЛА” ОТ ПАДИНА ОРГАНИЗИРАХА МЕВЛИД В деня Арифе, навечерието преди мюсюлманския празник Рамазан Байрам в новопостроения навес за извършване на погребален ритуал над съществуващата чешма до входа на гробището в махала „Байчева река” към ардинското село Падина се проведе мевлид за здраве и берекет. Религиозният ритуал се организира за десета поредна година с финансовата подкрепа на жителите на махалите “Байчева река” и „Узунова махала”.
Имаминът на местната джамия Шакир Местанов направи молитва за всички починали от селото. Всички присъстващи бяха нагостени с 2 казан пилаф, приготвени от
Ахмед Ибрямов и Атанас Узунов. Това, което остана, раздадоха на хората за вкъщи.
В местното гробище в махала „Байчева река” има гробове, датирани отпреди 500 години, които са едни от най-старите в района. През 2004 година по инициатива на покойния бивш кмет на Падина Асен Аврамов гробището е разширено. Премахнати са всички саморасли дървета и многогодишна растителност. Изградени са укрепителни подпорни стени. Оградено е с телена мрежа, подменени са коловете й.
Гости на религиозното събитие бяха кметът на община Ардино Ресми Мурад, председателят на местния парламент Сезгин Байрям, зам.-кметът Наско Кичуков. Тук бяха още местните общински съветници Съби Узунов и Веселин Чаушев. Поради ангажименти по организирането и провеждането на мевлид в махала „Стара Падина” селският управник Камил Кичуков не успя да присъства на мероприятието.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/