A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт
Търси

Злато за Клуба за спорт с ученици “Алада”Злато за Клуба за спорт с ученици “Алада”Със златен медал се завърна волейболния отбор на момичетата от КСУ “Алада” - Ардино от 11-те държавни игри за спортистите от малките селища, провеждани под патронажа на президента Първанов.
Турнирът по волейбол се проведе от 14 до 16 юли в Панагюрище, който е домакин на игрите тази година. Участваха 8 отбора от цялата страна, като три от тях бяха професионални, съобщи треньорът Месут Хайрулов. “Алада” надигра безапелационно съставите на Кортен от Сливенска област и Омуртаг, които останаха съответно на второ и трето място. Капитанът на отбора Тони Добрева бе отличена с грамота за най- добър нападател на турнира. На миналогодишните игри волейболистките от града завършиха на второ място на държавните игри за спортистите от малките селища.
“Алада” игра в състав Тони Добрева, Анифе Еминова, Гюлай Фейзулова, Елена Каралийчева, Кристияна Кючюкова, Евелина Андреева, Мердие Аптикадир, Антония Хаджиева, Елиза Христова и Семра Дурхан.
Постижението на волейболния тим е с голяма стойност, защото клубът е създаден наскоро. Той е сдружение с нестопанска цел , създадено през 2005г. в град Ардино с цел насърчаване на ученическия спорт. Председател на сдружението е зам.-кметът на общината Мехмед Алиев, а в управителния съвет са още Месут Хайрулов-треньор на волейболния отбор, Еркан Хаджимустафа-треньр на шахматния отбор , Йорданка Колева-треньор на баскетболния отбор и Алпер Сами – инструктор по карате. Клубът основно се финансира от общинския бюджет.

Текст: Еркан Хаджимустафа
Снимка: Саффет Ерен‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития