A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

НовиниРемонтираха пътната отсечка от потопяемия мост на река Арда до Сполука

Приключиха ремонтните дейности на участъка от републиканската пътна мрежа от потопяемия железобетонен мост на река Арда до ардинското село Сполука. Това се случи след като кметът на община Ардино инж. Изет Шабан изпрати десетки писма до Министерството на регионалното развитие и благоустройство, Агенция „Пътна инфраструктура“ и Областно пътно управление - Кърджали за належащи спешни мерки за реконструкция и рехабилитацията на Републикански път Кобиляне - Брезен – Боровица – Сполука.

Елхата в Ардино ще грейне на 8 декември

На 8 декември (петък) от 17.30 часа ще грейнат тържествено светлините на Коледно-новогодишното дърво в Ардино. За поредна година празнична премяна ще получи жива елха с височина над 10 метра, която се намира пред сградата на НЧ „Родопска искра“.

Отлично представяне на Школата по изобразително изкуство към ЦПЛР-ОДК

Двадесети национален конкурс „Златна есен-плодовете на есента”-Севлиево`23. При голям интерес от страна на клубове, училища, читалища и школи премина надпреварата в ежегодния конкурс „Златна есен-плодовете на есента”-Севлиево`23.

В Ардино се проведе работна среща и обучение по проект „Бъдеще за децата в община Ардино“

Първа работна среща и обучение за повишаване на здравната култура и превенция на болестите при децата по проект „Бъдеще за децата в община Ардино“ се проведе в заседателната зала на Общинския съвет. Проектът е финансиран по Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027 г.

Болницата в Ардино с нова и модерна апаратура

С модерен ехограф от висок клас разполага вече Многопрофилната болница за активно лечение в Ардино. Медицинската апаратура е предоставена по проект „Укрепване на капацитета на болничната мрежа за реакции при кризи“ между Министерството на здравеопазването в партньорството с община Ардино, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020“.

БЧК-Ардино отчете дейността си за 2023 година

В Ардино се проведе общо отчетно годишно събрание на Общинския съвет на БЧК-Ардино. На събранието присъстваха директорът на Секретариата на Областния съвет на  БЧК в Кърджали Светломира Димитрова, експертът „Организационна дейност и развитие на доброволчеството“ в Секретариата на Облaстния съвет на БЧК Пепа Чолакова.

Баба Емине от Боровица навърши 99 години

Емине Мустафа Шакир от ардинското село Боровица отпразнува 99-ия си рожден ден. По този повод тя получи поздравителен адрес и подаръци от кмета на община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, които бяха връчени от кмета на Боровица Айсел Мехмед. Кметът Изет Шабан пожелава на Емине Шакир да се радва на крепко здраве, щастие и спокойни старини.

Заради ремонт частично се ограничава движението на отсечката от потопяемия мост на река Арда до Сполука

Поради извършване на ремонтни дейности на пътната настилка отсечката от потопяемия мост на река Арда до ардинското село Сполука (до разклона за Любино) ще бъде затворена за движение днес – 29 ноември (сряда) в интервала от 12:00 до 16:00 часа. Това съобщи Сезер Бекир, началник на Районната пътна служба (РПС) в Ардино. Той уточни, че ремонтните дейности ще бъдат извършени и на 30 ноември (четвъртък) и 1 декември (петък) в интервала от 9:00 до 16:00 часа.

Ардинските тенисистки постигнаха три победи в шампионата при дамите

Състезателките на СКТМ „Юнак“ - Ардино постигнаха  три категорични победи и допуснаха една загуба в първи кръг на първия етап от държавното отборно първенство по тенис на маса  - Висша лига - жени. Състезанието се проведе в София на 25 и 26 ноември. Това съобщи наставникът на клуба Бейхан Емин.

В 9 от населените места на община Ардино кметските дела ще се организират и водят от жени

В община Ардино 9 от населените места ще бъдат управлявани от жени през следващите четири години. Това са кметовете на Боровица – Айсел Мехмед, Ябълковец – Мюзейен Сюлейман, Светулка – Фериха Хайри, Брезен – Бирсен Али, Хромица – Мергюл Махмуд, Червена скала – Гюлдане Муса, Търносливка – Бирсен Рюстем, Дядовци – Неврие Хасанова, Бистроглед – Шенай Мехмед.

Продължава разселването на елени лопатари в ЛРС „Бели брези“

За поредна година на територията на Ловно-рибарско сдружение „Бели брези“ в Ардино се разселват елени лопатари. През годините са разселени около 30 лопатара, а през настоящата ще се разселят още 30 броя. Това съобщи председателят на ЛРС „Бели брези“ Шахин Байрамов.

Благотворителен базар в Ардино

Районното мюфтийство в Кърджали организира благотворителен базар в Ардино. Благородната инициатива е в рамките на Националната кампания на Мюсюлманското изповедание в подкрепа на деца без родители „Седмица на сираците“.

Институтът по тютюна в Марково с жест към „Музея на тютюна” в Ардино

Делегация от Института по тютюна и тютюневите изделия в пловдивското село Марково, водена от директора доц. д-р Мария Къшева, посети новооткрития „Музей на тютюна“ в Ардино.

Учител от Ардино с грамота в Национален форум на младите педагогически специалисти

Нарин Чобанова, учител по български език и литература в СУ „Васил Левски“ в Ардино получи грамота от министъра на образованието проф. Галин Цоков за участието и достойно представяне в VIII Националeн форум на тема „Предизвикателствата пред образованието и младите педагози в XXI-и век“.

Детска градина „Брезичка“ в Ардино празнува 37 години от създаването си

Детска градина  „Брезичка“ в Ардино отпразнува 37-години от създаването си под мотото „Ние децата искаме мир на земята“. Всички групи под ръководството на своите педагози подготвиха богата празнична програма. Малчуганите пяха, рецитираха и танцуваха.

Кметът на Ардино Изет Шабан откри официално новоизградения кът за отдих с невероятен изглед към меандрите на язовир Кърджали

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан откри новоизградения кът за отдих - наблюдателна площадка над меандрите на язовир „Кърджали“ в местността „Завоя“ край село Рибарци.

Тестват сирените в Ардино на 17 ноември

На 17 ноември (петък) за времето от 11:00 до 11:30 часа в Ардино ще бъдат проведени функционални тестове чрез реално задействане на новата система за ранно предупреждение и оповестяване на населението.

Първа кметска среща се проведе за новия мандат в Ардино

Първа работна среща с кметовете и кметските наместници на населени места за новия мандат 2023-2027 г. се проведе в Ардино. Срещата бе водена от кмета на общината инж. Изет Шабан. На нея присъстваха още председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, зам.-кметовете Неджми Мюмюнходжов и Наско Кичуков, секретарят инж. Кемал Алиев, началници на отдели в общинска администрация.

Районният мюфтия поздрави Изет Шабан по повод встъпването му в длъжност за втори мандат като кмет на Ардино

Районният мюфтия на Кърджали Басри Еминефенди поздрави кмета на община Ардино инж. Изет Шабан по повод встъпването му в длъжност за втори мандат. Той пожела на кмета Изет Шабан и неговият екип да продължават да работят със същото темпо за благото и просперитета на община Ардино.

Община Ардино с награда от Швейцарско международно изложение

Община Ардино получи ценна сребърна плоча в категорията „Превъзходна дестинация“ в 20-то юбилейно издание на Швейцарското международно ваканционно изложение (Swiss International Holiday Exhibition). На провелото се от 3 до 5 ноември 2023 г. престижно изложение в изложбения център на Лугано, Община Ардино беше представена с атрактивен щанд, който предизвика голям интерес.

Изет Шабан официално встъпи в длъжност за втори кметски мандат начело на Ардино. Сезгин Байрям е избран за председател на Общинския съвет

Избраният за втори мандат кмет на община Ардино инж. Изет Шабан положи клетва и встъпи официално в длъжност за втори мандат. Заедно с него клетва положиха и новоизбраните 29 общински съветници и 39 кметове на кметства в общината.

Представители на различни институции в града обсъдиха социалните услуги

Днес в заседателната зала на община Ардино се проведе работна среща, на която се обсъди Анализ на потребностите на национално ниво от социални услуги и интегрирани здравно-социални услуги на общинско и областно ниво, които се финансират изцяло или частично от държавния бюджет. Беше дискутирано и предложение за Национална карта на социалните услуги в частта социални услуги на общинско ниво.

Достойно представяне на децата на Ардино

На 4 ноември в Кърджали се проведе шестнадесетото поредно издание на Националния празник на детското изкуство – Кърджали 2023. В него са включени два конкурса – Национален конкурс за детска рисунка „Вълшебният свят на Родопите” и Национален конкурс по фотография „Фотоприказки”.

Болницата в Ардино сключи договор с НЗОК за медицински дейности до 2025 година

„Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) в Ардино сключи нов договор с Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) за медицински дейности от 2023 до 2025 година“.

Честит Ден на народните будители

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям ПОЗДРАВЯВАТ всички дейци на науката, културата и образованието с Деня на народните будители – 1 ноември, като им пожелават здраве и спорна творческа дейност.

Малките художници представиха достойно Ардино

Националният конкурс за рисунка и компютърна рисунка “Морето не е за една ваканция“ отново донесе призови места за малките ни художници. В съревнованието между 400 рисунки, творбите на школата по Изобразително изкуство към ЦПЛР-ОДК ( ръководител Мюзейен Юсуфова) обраха овациите.

В 38 населени места ДПС-Ардино спечели кметските избори на първи тур

38 кандидати за кметове на кметства, издигнати от ДПС, в община Ардино, печелят местният вот още на първи тур. За повечето от тях този е пореден мандат. Това са:

Изет Шабан печели категорично нов кметски мандат в Ардино

Инж. Изет Шабан от ДПС спечели убедително нов кметски мандат в община Ардино при 100% обработени протоколи. Това показват данните на Общинската избирателна комисия, публикувани на сайта й. Инж. Изет Шабан получи 5 509 гласа, което означава 80.80 % от всички действителни гласове в първия тур.

Всяка минута е ценна! Научи симптомите на инсулта

Асоциацията за инсулт и афазия стартира национална кампания по повод 29 октомври, Световния ден за борба с инсулта За пореден път община Ардино се включва в национално значима кампания в областта на здравеопазването. Общинска администрация - Ардино безрезервно подкрепя информационната кампания за повишаване разпознаваемостта на симптомите на инсулта.

Община Ардино с награда в първото издание на Националния младежки конкурс

Проектът на Община Ардино „Да задържим младите хора в общината“ с мотото „Ръка за ръка за Ардино“ спечели специална награда в първото издание на Националния младежки конкурс „Аз за моята община: един проблем – едно решение“.

Община Ардино за поредна година се включи в националния конкурс „Нестле за Живей Активно! 2023

За четвърта поредна година над 550 участници от Ардино се включиха в инициативата на Националното сдружение на Общините в Република България (НСОРБ) в партньорство с „Нестле България“ АД - националният конкурс „Нестле за Живей Активно! 2023“.

Проведе се встъпителна конференция по проект „Бъдещето на децата в община Ардино, област Кърджали“

Встъпителна конференция по проект BG05SFPR002-2.003-0002-С01 „Бъдеще за децата на община Ардино, област Кърджали“ се проведе на 11.10.2023 г. в заседателната зала на Общински съвет – Ардино. Проектът се осъществява по процедура чрез директно предоставяне на безвъзвездна финансова помощ BG05SFPR002-2.003 „Бъдеще за децата“, финансирана от Европейския социален фонд плюс, чрез Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027 г. Проектът е на стойност 391 66,54 лв, и ще се испълнява в продължение на 24 месеца.

Ученици от СУ „Васил Левски“ се включиха в инициативата „Нестле за Живей Активно!“

Под мотото „Да спортуваме заедно, за да растем здрави и усмихнати“ за поредна година възпитаниците от начален етап в СУ „Васил Левски“ се включиха в инициативата „Нестле за Живей Активно!“. С голям ентусиазъм и хъс учениците от 1-ви до 4-ти клас взеха активно участие в организираните подвижни и щафетни игри, състезания с чували, скачане с въжета и др. Спортните надпревари по класове породиха много емоции и забавления.

Децата и Гората

Освен, че са талантливи, умни и емоционални, децата на ЦПЛР-ОДК са и отговорни към природата, и в частност гората, която е навсякъде около нас. Децата ни са ангажирани с нейните проблеми, стремят се да се грижат и да я поддържат млада и здрава.

Поздрав на кмета на Община Ардино по повод Международния ден на учителя – 5 октомври

По повод Международния ден на учителя, кметът на община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям поздравяват всички педагози, които работят в учебните заведения на територията на Община Ардино. Уважаеми  госпожи и господа, Скъпи учители,  

Посланието на есента

Деца от Клуб “Млад журналист“ (ръководител Дамла Йорданова) към ЦПЛР-ОДК и тази година останаха верни на традицията и с изключително любезното съдействие и помощ на полицаите от РУ-Ардино отправиха послания към водачите на моторни превозни средства.

Общинари в Ардино масово се включиха в инициативата „Нестле за Живей активно! 2023“

За четвърта поредна година десетки служители на Общинска администрация - Ардино, начело с кмета на общината инж. Изет Шабан и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, приеха предизвикателството на инициативата „Нестле за Живей Активно! 2023“.

ДГ „Брезичка“ се включи в инициатива „Нестле за Живей Активно! 2023“

Колективът на Детска градина ,,Брезичка“ в Ардино се включи в инициативата „Нестле за Живей Активно“ 2023! Директорът на градината Къймет Мюмюн, преподавателите и помощният персонал извървяха пеша маршрута от детското заведение до село Бистроглед.

В Ардино се извършиха масови прегледи за рак на гърдата

Около 200 жени от Ардинско се възползваха от ехографските профилактични медицински прегледи за ранна диагностика на рака на гърдата. Масовите прегледи се извършиха от д-р Младен Младенов, специалист мамолог от Първа АГ болница „Св. София” в сградата на местната Многопрофилната болница за активно лечение, след предварително записване.

Кметът Изет Шабан пред пенсионерите: Вие сте наши учители по достойнство и чест

Кметът на Община Ардино инж. Изет Шабан уважи традиционното тържество на местния клуб на пенсионерите в навечерието на Международния ден на възрастните хора - 1 октомври. Заедно с него бяха председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, зам.-кметът Наско Кичуков и председателят на общинската организация на ДПС Шахин Байрамов.

В Ардино се проведе заключителна конференция по проект за ранно детско развитие

Днес в заседателната зала на община Ардино се проведе заключителна конференция по проект „Предоставяне на интегрирани на социални услуги за устойчиво ранно детско развитие и активно социално включване в община Ардино“. Проектът се осъществи с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020. Дейностите му са свързани с предоставяне на услуги за Ранно детско развитие в местната общност за периода от 4 май 2016 г. до септември 2023 г.

СУ „Васил Левски“ в Ардино се включи в Европейския ден на спорта и инициативата „Нестле за Живей активно" 2023г.

Средно училище „Васил Левски“ в Ардино се включи в Европейският ден на спорта със спортни, подвижни и щафетни игри, както и с  турнири по футбол и волейбол. Спортната инициатива бе съчетана и с инициативата „Нестле за Живей активно" 2023г.

Над 200 дами от Ардинско ще бъдат прегледани за рак на гърдата

По споразумение между кмета на община Ардино инж. Изет Шабан, Национално сдружение на общините в Република България и „Ротари България“ се организира скрининг за ранна диагностика на рака на гърдата.

Обучиха служители от община Ардино как се действа при бедствия

Служители на общинската администрация в Ардино преминаха обучение за адекватна реакция при бедствия, аварии и катастрофи на тема „Превантивни мерки и защита при бедствия - начини за правилно поведения и реагиране“.

Общинският съвет в Ардино проведе последната си сесия за мандат 2019 - 2023

Общински съвет - Ардино проведе последното си редовно заседание за мандат 2019-2023 г. Дневният ред включваше една единствена точка „Избиране на временно изпълняващи длъжностите кмет на общината и кметове на кметства“. С пълно мнозинство местният  парламент реши зам.-кметът на общината Наско Кичуков да бъде временно изпълняващ длъжността кмет на общината за срок от 26 септември до полагане на клетва от новоизбрания кмет.

Велопоход до Дяволския мост в рамките на Националната инициатива „Нестле за Живей Активно! 2023“

Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни (МКБППМН) в Ардино организира велопоход с ученици до Дяволския мост. Спортната инициатива се проведе в рамките на Националния конкурс „„Нестле за Живей Активно! 2023“.

За поредна година ЦПЛР-ОДК активно се включи в кампанията на Нестле за 2023

Под шапката „Живей активно”, много деца се включиха в различните дейности:  - Децата се запознаха с йогата, като вид терапия;

Кметът на Ардино уважи традиционния Балкански панаир в Гьорюкле – Бурса

През уикенда в Гьорюкле, най-големия изселнически квартал в Бурса, се проведе 11-ото издание на традиционния Балкански панаир. Културната проява бе организирана от побратимената с Ардино турска община Нилюфер.

Възобновиха традиционния селищен празник в Падина

„Хубаво е да се организират и провеждат общоселски празници с цел да се съберат на едно място хората, които са разпръснати по различни краища на света, за да бъдем поне един ден заедно!“. Това заяви кметът на община Ардино инж. Изет Шабан в приветствието си на традиционния селищен празник в Падина, който бе възобновен след тригодишно прекъсване поради пандемията от коронавирус.

Честит празник

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на Oбщинския съвет Сезгин Байрям ПОЗДРАВЯВАТ с Деня на Независимостта на България 22 септември жителите на общината и им пожелават здраве, късмет, мир и благоденствие! Честит празник!

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/