A- A+ A
Ardino municipality
Official website

NewsКметът на Ардино инж. Изет Шабан поздрави баба Фатма по случай 104-годишнината от рождението й

Фатма Мехмедова Чаушева от ардинското село Падина отпразнува 104-ия си рожден ден. Баба Фатма е най-възрастният жител в Ардинския край и получи специално внимание от кмета на общината инж. Изет Шабан.

Общинският съвет в Ардино прие Програма за развитие на читалищната дейност

Програма за развитие на читалищната дейност в община Ардино през 2022 г. прие на заседание местният парламент. Основните цели и задачи, които си поставят читалищата в община Ардино са свързани с развитие и утвърждаване на духовните и културни ценности на гражданското общество.

Евгений Смирнов дари поредна пералня за нуждите на болницата в Ардино

Управителят на Военно-спортния клуб „Laserwar Balkans“ Евгений Смирнов дари поредна (четвърта) пералня за нуждите на Многопрофилната болница за активно лечение в Ардино. Дарението бе прието от управителя на лечебото заведение д-р Гюнер Осман.

Трето място за отбора на СКТМ „Юнак“ във временното класиране на Висша лига-жени

Трето място заема отборът на СКТМ „Юнак“-Ардино във временното класиране на Висша лига-жени по тенис  на маса. Това съобщи треньорът на клуба Бейхан Емин. През уикенда в Панагюрище се проведе първият етап на женското първенство.

Община Ардино обявява конкурс за идеен проект за терена освободен от стария фонтан в централния парк

От днес (22 ноември 2021 г.) Община Ардино обявява конкурс за проектна идея за терена освободен от стария фонтан в централния парк на град Ардино до читалище „Родопска искра“.Участници в конкурса могат да бъдат ученици (от IV-ти до XII-ти клас) посещаващи училищата в община Ардино и Центъра за подкрепа за личностно развитие (ОДК).

„МИГ Ардино – Джебел“ с нов сключен договор по мярка 6.4

Председателят на Управителния съвет на Сдружение с нестопанска цел „Местна инициативна група Ардино – Джебел“ инж. Изет Шабан подписа пореден тристранен Административен договор по процедура BG06RDNP001-19.112 - МИГ Ардино – Джебел.

СНЦ „МИГ Ардино – Джебел“ подписа поредният Административен договор

Председателят на Управителния съвет на Сдружение с нестопанска цел „Местна инициативна група Ардино – Джебел“ инж. Изет Шабан подписа тристранен Административен договор с управителят на „Десита Дизайн“ ЕООД Матиас Мюмюнов за одобрен проект „Закупуване на оборудване за рекламно студио в град Ардино“  по процедура BG06RDNP001-19.112 - МИГ Ардино – Джебел.

Тържествено отбелязаха 35-годишнина на Детска градина „Брезичка“ в Ардино

35-години от създаването си чества детска градина „Брезичка“ в Ардино. По този повод днес бе организиран тържество. Под ръководството на всички учителки, децата изнесоха празнична програма. Малчуганите изпяха много песни, танцуваха и рецитираха стихове.

Национален конкурс „Златна есен-плодовете на есента”-Севлиево`21.

При голям интерес от страна на клубове, училища, читалища и школи премина надпреварата в ежегодния конкурс „Златна есен-плодовете на есента”-Севлиево`21.В тазгодишния брой участваха 716 бр. рисунки.

Кметът на Община Ардино инж. Изет Шабан на оглед на обект по трансграничен проект

Кметът на Община Ардино инж. Изет Шабан направи оглед на ремонтните дейности включени по проект по Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция – България. Водеща организация е Община Ардино, а партньори от гръцка страна са Община Димотика и Археология Еврос. Заедно с него беше и заместникът му Наско Кичуков.

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан: Бъдете по-толерантни, по-уважаващи

„От край време Ардино се слави като град на толерантността и в него в мир и разбирателство живеят хора от различни етноси и религии. Жителите на общината винаги са били толерантни и в добри отношения един към друг. Съпричастни са и към страданията на околните.

Кметът на Община Ардино инж. Изет Шабан поздрави служителите в данъчната администрация

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям поздравиха данъчните служители от отдел „Местни данъци и такси“ по случай 16 ноември - Професионалния празник на данъчните служители.

Поздрав по случай Международния ден на толерантността

Под надслов "Различни сме, но сме по-силни, когато сме заедно!"<br> Дамла Дж. Йорданова<br> Клуб: Млад журналист ЦПЛР-ОДК, ръководител Дамла Йорданова

Ръководството на община Ардино поздрави Байрямали Байрямов за юбилейния му 80-ти рожден ден

В добро здраве и жизнен Байрямали Байрямов от град Ардино посрещна юбилейния си 80-ти рожден ден. Навръх своя празник той получи поздравителен адрес и скромен подарък от името на кмета на община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на общинския съвет Сезгин Байрям.

Руя от Ардино с награда от Национален конкурс

Школата по изобразително изкуство към ЦПЛР-Общински детски комплекс в Ардино с ръководител Мюзейен Юсуфова за поредна година взе участие в Национален конкурс за рисунка, компютърна рисунка и фотография „Морето не е за една ваканция“.

Есенна панорамна гледка към величествения язовир "Кърджали" край ардинското село Сухово

Есенна панорамна гледка към величествения язовир "Кърджали" край ардинското село Сухово

Голям интерес към пробното машинно гласуване в Ардино

При голям интерес стартира в Ардино демонстрационното обучение  за машинно гласуване в президентските и извънредните парламентарни избори, които ще се проведат на 14 ноември.

Поздрав по случай Деня на будителите

Поздрав по случай 1 Ноември-Деня на будителите, поднесен от Детска театрална школа "Светулки" , към ЦПЛР-ОДК гр. Ардино, с ръководител Дамла Йорданова.

Поздравителен адрес

Ръководството на Община Ардино изпрати поздравителен адрес за Деня на народните будители – 1 ноември

Обучителна кампания за машинно гласуване ще се проведе в Ардино, Бял извор и Млечино

Демонстрационно обучение за гласуване с машини за изборите на 14 ноември ще се проведе в община Ардино. Организатор е Районната избирателна комисия в Кърджали. Обучителната и разяснителна кампания в Ардино е предвидена както в града, така и в селата Бял извор и Млечино.

Ръководството на община Ардино поздрави Минчо Койнарчев за 95-му рожден ден

В добро здраве и с настроение Минчо Койнарчев от Ардино посрещна 95-си рожден ден. Възрастният родопчанин бе посетен в дома му от зам.-председателя на Клуба на пенсионера в Ардино Мюмюн Мехмедов, който му поднесе поздравителен адрес и скромен подарък от името на кмета на община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на общинския съвет Сезгин Байрям.

Цветелина и Сиделя от Ардино отиват на лагер в Чехия

Талантливите тенисистки на СКТМ „Юнак“ - Ардино Цветелина Георгиева и Седеля Мутлу, както и Йоан Величков от София, са одобрени от Европейската федерация по тенис на маса за лагера „Развитие на европейски таланти“.

Общинските съветници от Ардино одобриха бюджетната прогноза на общината за периода 2022 – 2024 г.

Общинският съвет в Ардино прие бюджетната прогноза на общината за периода 2022 – 2024 година на постъпленията от местни приходи и на разходите за местни дейности. В дневния ред на поредното заседание на местния парламент бяха разгледани 9 точки.

Фотоконкурс

Община Ардино, Общински музей - Ардино, Сдружение „Мещра – Традиционни знания и занаяти“ и Регионален исторически музей – Кърджали организират фотоконкурс на тема „Каменните мостове в Родопите“ Фотоконкурсът се организира като част от проект „Историческите каменни мостове в Родопите – съвременни методи за представяне и опазване“, финансиран от Национален фонд култура.

Кметът на Ардино поздрави дядо Сали по повод 95-му рожден ден

С поздравителен адрес и скромен подарък днес кметът на община Ардино инж. Изет Шабан поздрави един от изявените общественици на града Сали Ахмедов Исмаилов. Той го посети в Клуба на пенсионера, където дядо Сали пие традиционно своето кафе. Заедно с него бяха още председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям и зам.-председателят на пенсионерския клуб Мюмюн Мехмедов (Коджаман).

Кметът на Ардино инж. Изет Шабан на среща с кмета на побратимената турска община

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан проведе ползотворна среща с кмета на побратимената община Нилюфер в Бурса Тургай Ердем. Това се случи по време на тридневната му визита в Турция.

Кметът на Ардино проведе среща с ръководството на Сдружението на ардинци в Бурса

В рамките на тридневната си визита в Турция, кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, проведе делова среща с председателя на Сдружението за култура и сътрудничество „Егридерелилер” (Ардинци) в Бурса Юксел Юртсевер.

Мечка тормози жителите на Искра

Мечка, заснета с камера, тормози жителите на ардинското село Искра. Това съобщи кметският наместник на родопското село Мехмед Халил.

В Община Ардино бе обсъдена подготовката за предстоящите президентски и парламентарни избори

Подготовката за предстоящите президентски и парламентарни избори, които ще се проведат на 14 ноември, беше една от основните теми, обсъдени по време на редовната месечна работна среща на кмета на община Ардино инж. Изет Шабан с кметовете и кметските наместници на населени места.

Ардинчани са хора с големи сърца

Въпреки трудностите в живота, особено по време на пандемия, има все повече хора, които доказват, че доброто още съществува! Това го показаха хора с големи сърца от Ардино, които се обединиха и помогнаха за монтирането на нова ПВС дограма за къщата на спешно нуждаещата се Мюнeвер Ханджиева.

Кметът на Ардино инж. Изет Шабан даде старт на проект за обновяване на градския стадион

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан откри строителна площадка за изпълнение на проект „Реконструкция, оборудване и обзавеждане на градски стадион „Юнак”.

Инж. Изет Шабан поздрави ардинските пенсионери за Международния ден на възрастните хора

За поредна година членовете на Клуба на пенсионера в град Ардино се събраха, за да отбележат Международния ден на възрастните хора – 1 октомври. Събитието се проведе в местния клуб при спазване на противоепидемичните мерки.

Талантливите тенисисти на СКТМ „Юнак‘ – с отличия от кмета на Ардино

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан връчи парични награди на талантливите тенисисти на СКТМ „Юнак 2005“ - Цветелина Георгиева, Сиделя Мутлу и Фунда Ибрямова, спечелили призови места в държавните първенства във всички възрастови групи.

Поредна сесия на Общински съвет - Ардино

Общински съвет - Ардино проведе своето редовно заседание. Дневният ред включваше 14 докладни записки. Общинските съветници разгледаха и единодушно приеха представения от Председателя на Общински съвет Ардино Сезгин Байрям отчет за дейността му.

Нестле за Живей Активно 2021

Екипът към Центъра за ранна интервенция в Ардино по проект "Предоставяне на интегрирани социални услуги за устойчиво ранно детско развитие и активно социално включване в община Ардино" взе участие в кампанията на "Нестле за Живей Активно 2021".

Цветелина и Сиделя – гордостта на СКТМ „Юнак“

Талантливата състезателка на СКТМ „Юнак“ от Ардино Цветелина Георгиева стана републикански шампион до 21 години. В Пловдив се проведе държавното първенство по тенис на маса за възрастова група до 21 години

Предоставянето на „Топъл обяд“ за нуждаещи се от Община Ардино се удължава до 10 декември 2021

Удължен е срокът за предоставяне на „Топъл обяд“ за нуждаещи се от община Ардино до 10.12.2021 г. Финансирането е осигурено от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане 2014 г. – 2020 г., в резултат от инициативата на Европейската комисия за  преодоляване на последствията от кризата чрез механизма REACT-EU.

Община Ардино за втора поредна година се включи в националния конкурс „Нестле за Живей Активно! 2021

Стотици ардинчани от 4 до 80-годишна възраст се включиха в инициативата на Националното сдружение на Общините в Република България (НСОРБ) в партньорство с „Нестле България“ АД - националният конкурс „Нестле за Живей Активно!

За втора поредна година община Ардино се включи в инициативата на „Нестле за Живей Активно!”

Стотици ардинчани се включиха в инициативата на Националното сдружение на Общините в Република България (НСОРБ) в партньорство с „Нестле България“ АД - националният конкурс „Нестле за Живей Активно 2021“, която има за цел да популяризира движението, спорта и балансираното хранене, както и да подпомогне финансово общини, които искат да развиват своята спортна инфраструктура.

Ръководството на община Ардино с поздрав за Световния ден на туризма

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям поздравяват най-сърдечно жителите на общината и всички ангажирани с туристическата кауза по случай 27 септември - Световния ден на туризма!

Евродепутатът от ДПС Атидже Алиева-Вели организира среща-семинар със земеделски производители от Ардино

Атидже Алиева-Вели, член на Европейския парламент, група (Обнови Европа - Renew Europe.) и член на Комисията по земеделие и развитие на селските райони, организира семинар-информационна среща на тема „Реформата в Общата селскостопанска политика (ОСП)  2021 - 2027  със земеделските производители и потенциални бенефициенти по програмите на Европейския съюз от Ардино.

Хранителни помощи за 1 270 бенефициенти в община Ардино

1 270 бенефициенти в община Ардино ще получат хранителни продукти по Оперативната програма  за храни и/или основно материално подпомагане, финансирана от Фонда за Европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица в България“.

Община Ардино се включи в кампанията на „Нестле за Живей активно! 2021“

Служители от общинска администрация - Ардино, начело с кмета инж. Изет Шабан и председателя на Общинския съвет Сезгин Байрям, се включиха в поход до тракийското скално светилище „Орлови скали.

Честит празник!

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на общинския съвет Сезгин Байрям ПОЗДРАВЯВАТ всички жители на общината  по случай Деня на независимостта на България - 22 септември   като им пожелават здраве, щастие и благоденствие! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Дни на устойчивото отопление и строителство, 23 – 25 септември 2021 г., гр. Смолян

От 23-ти до 25-ти септември 2021 г. в гр. Смолян ще се проведат "Дни на устойчивото отопление и строителство“.

Всички първокласници в Ардинско получиха книжки от кмета инж. Изет Шабан

И тази година всички първокласници от територията на община Ардино получиха в първия учебен ден – 15 септември, книжка с български народни приказки, с лично послание на кмета инж. Изет Шабан.

Внедряване на модел 1:1 в СУ „Васил Левски“ в Ардино

Успешният образователен модел 1:1 разширява обхвата си сред българските училища. Този модел се налага в българското образование като изключително успешен метод за обучение, защото улеснява учебния процес както за учителите, така и за учениците, мотивирайки ги да развият пълния си потенциал.

Кметът на Ардино инж. Изет Шабан откри учебната година в СУ „Васил Левски“

„Виждате едно обновено училище, което успяхме да го реализираме с много труд и упорство. Разбира се, има още какво да се желае. Ние ще продължим в тази посока. Молбата ми към Вас е да пазите, това, което е изградено, защото това е направено за Вас и за тези, които ще дойдат след Вас“

Нестле за живей активно! 2021

За втори път Община Ардино заяви участие в Национален конкурс за спонсорство на общински проект „Нестле за Живей Активно! 2021“ в категория „Община с население до 50 000 души“.

Пожаро-тактическо занятие се проведе в Ардино

Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в град Ардино проведе пожаро-тактическо занятие в сградата на Центъра за подкрепа на личностното развитие - Общински детски комплекс