A- A+ A
Ardino municipality
Official website

NewsАрдино изпраща поредния випуск абитуриенти

В навечерието на един от най-светлите национални празници 24 май, ръководството на община Ардино, за поредна година организира среща с абитуриентите от Випуск 2022 при СУ „Васил Левски“. На нея присъстваха кметът на общината инж. Изет Шабан, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, началникът на отдел „Образование, спорт и култура“ Бахар Реджебов. Тук бяха още класните ръководители на зрелостниците Зоя Пашова и Юлия Петрова.

Младите баскетболисти от Ардино с нови екипи на турнир в Турция

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан осигури нови спортни екипи за юношеския баскетболен отбор на Ардино, който ще вземе участие на Международния спортен фестивал в побратимената турска община Нилюфер, Бурса.

Кметът на Ардино поздрави медицинските сестри по случай техния професионален празник

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям изпратиха поздравителен адрес до медицинските сестри в местната Многопрофилна болница за активно лечение, детските градини и училища по случай професионалния им празник - 12 май.

Младежи от БМЧК „От сърце“ към СУ „Васил Левски“ реновираха парк „Нилюфер“

Доброволците от Клуба на Българския младежки червен кръст (БМЧК) „От сърце“ към СУ „Васил Левски“ в Ардино организираха инициатива за реновиране на парк „Нилюфер“. С много голямо желание и любов те пребоядисаха павилиона в парка с една прекрасна рисунка.

Дарителска кампания в помощ на Фатме Мустафа

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан предаде събраната сума от организираната от него дарителска инициатива в помощ на нашата съгражданка Фатме Мустафа, която се нуждае от лечение в Турция.

Ученици управляваха община Ардино

Десет ученици, представители на Училищния ученически съвет към СУ „Васил Левски“ в Ардино, поеха управлението на общината, като замениха за няколко часа цялото ръководство и се запознаха пряко с работата на администрацията.

Сиделя Мутлу e абсолютен шампион на България при 15 годишните с 4 златни медала

СКТМ „Юнак“ - Ардино се завърна с 4 златни медала от Държавното отборно и индивидуално първенство по тенис на маса до 15 години, което се проведе в Панагюрище. Талантливата състезателка Сиделя Мутлу спечели шампионската титла и златните медали на индивидуално, двойки, смесени двойки и отборно и стана абсолютен шампион на България при 15 годишните.

Айлин от Борино каза заветното „да“ на Рафет от Ардино

Айлин и Рафет Еминови си казаха заветното „да“ тази събота на стилно сватбено тържество в Ардино.

Тенисистките на „Юнак“ за пореден път шампиони на България до 15 години

Тенисистките на СКТМ „Юнак“ – Ардино до 15 години спечелиха шампионската купа и златните медали на финалите от Държавното отборно и индивидуално първенство по тенис на маса.

Празничен ден в Падина

Фолклорният певец Хамид Имамски изнесе концерт в ардинското село Падина по повод Рамазан Байрам. Той беше заедно със своя оркестър „Гласът на Родопите“, който е част от телевизионното предаване „Гласът на Родопите“ по Фен Фолк ТВ. Гост музикант на концерта беше Диди Кушлева, дъщеря на известната народна певица Радка Кушлева. В центъра на родопското село се извиха кръшни хора.

Ден на храбростта и празник на Българската армия

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям ПОЗДРАВЯВАТ с 6-ти май Деня на храбростта и Деня на Българската армия жителите на общината и им пожелават здраве, мир и благополучие! Честит Гергьовден и Хъдърлез!

Млади и възрастни препълниха джамията в Ардино за Рамазан Байрам

Млади и възрастни препълниха джамията в центъра на Ардино, за да посрещнат с намаз (молитва) настъпването на големия празник за мюсюлманите Рамазан Байрам. Това се случва за първи път от 2019 г.

Поздрав за Рамазан Байрам от ръководството на Община Ардино

Уважаеми съграждани мюсюлмани, Приемете нашите най-искрени поздравления по повод свещения празник Рамазан Байрам! Това е празник. олицетворяващ милосърдието, търпението и смирението. Нека да съхраним духа на разбирателството, запазвайки дълбоките морални устои на вярата, както и вярата в човещината, търпението и вечните човешки добродетели! Пожелаваме на всички крепко здраве, много щастие, мир и разбирателство!

Традиционно байрамско кафе в Ардино

След тържествения намаз (молитва) по повод настъпването на големия празник за мюсюлманите Рамазан Байрам, кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, гост-имаминът от Одрин, Турция Мюджахит Сюзен и имаминът на Ардинската джамия Орхан Якуб седнаха заедно да изпият традиционно „байрамско кафе“ в местно заведение.

Шест медала за тенисистите на „Юнак“,само Сиделя завоюва три

С 6 медала (4 златни и 2 сребърни) се завърнаха състезателите на Спортен клуб „Юнак" - Ардино от Държавното отборно и индивидуално първенство по тенис на маса до 19 години, което се проведе в Горна Оряховица.

Община Ардино също се включва в дарителската фейсбук кампания „Да подкрепим на Фатме“

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, стартира поредната дарителска кампания в помощ на нашата съгражданка Фатме Улви Мустафа в отговор на все по-набиращата популярност във фейсбук пространството благотворителна организация под надслов „Да покрепим на Фатме“, която в рамките на няколко часа беше споделена от стотици души потребители на социалната мрежа.

Кметът на Ардино получи поздрав за Рамазан Байрам от Висшия мюсюлмански съвет

„Висшият мюсюлмански съвет високо цени  добрите отношения с Вашата институция, които се надявам, ще продължават да се развиват и в бъдеще“. Това заявява председателят на Висшия мюсюлмански съвет Ведат С. Ахмед в Поздравителния си адрес към кмета на община Ардино инж. Изет Шабан по случай големия мюсюлмански празник Рамазан Байрам.

Празничен концерт за Рамазан Байрам в Ардино

След двегодишно прекъсване заради пандемията, традиционният празничен концерт по случай свещения празник Рамазан Байрам събра мюсюлмани и християни в центъра на град Ардино.

„Юнак“ – отново шампион на България по тенис на маса до 19 години

Тенисистите на СКТМ „Юнак“ – Ардино за поредна година са шампиони на България отборно до 19 години за сезон 2021/2022 г. Във финалната среща възпитаниците на треньора Бейхан Емин надиграха силния отбор на „Стоянстрой“ (Пловдив) с 3:1. Трети в класирането е тимът на „Корабостроител“ (Варна).

На нова придобивка се радват любителите на шахмата в Ардино

В обновения център на град Ардино по предложение на местни любители шахматисти община Ардино в лицето на кмета инж. Изет Шабан постави модерна шахматна маса на разположение на всички граждани и гости на града.

Добри практики обмениха местните комисии за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни от Ардино и Смолян

Добри практики и идеи обмениха Местните комисии за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни от Ардино и Смолян.

Общински съвет - Ардино проведе редовно заседание

Редовно заседание проведе Общински съвет - Ардино. Дневният ред включваше 15 докладни записки. Единодушно общинските съветници подкрепиха предложението на кмета на общината инж. Изет Шабан за кандидатстване пред СНЦ „МИГ Ардино – Джебел“ по Стратегията за водено от общностите местно развитие, одобрена по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. с проект „Обновяване на площад за широко обществено ползване в гр. Ардино, община Ардино“.

Слагат турникети за достъп до Дяволския мост и тракийското светилище „Орлови скали“

През уикенда Община Ардино постави турникети (системи за контрол на достъпа) на най-посещаваните туристически обекти на територията на общината - Дяволския мост на река Арда и тракийското светилище „Орлови скали“. Иновацията е част от Програмата за развитие на туризма на територията на Община Ардино за периода от 2022 до 2025 година. „Предстои апаратите да бъдат захранени с електрическа енергия.

Танцова група „Искрица“ от Ардино участва в празника за Деня на детето в Турция

Танцова група „Искрица“ към НЧ „Родопска искра 1921“ - Ардино с ръководител Светлана Карамфилова се завърна от участие в празничната програма в Картал, Турция, посветена на 23 Април, Ден на Националния суверенитет и празник на детето в южната ни съседка. Заедно с тях бе и директорът на ЦПЛР-ОДК Мюзейен Юсуфова.

Община Ардино и млади червенокръстци със съвместна акция по повод Деня на Земята

Навръх Световния ден на Земята - 22 април бяха почистени отпадъците по пътя за Дяволския мост, тракийското светилище „Орлови скали“ и туристическия комплекс „Белите брези“ край Ардино

Възпитаници на СУ „В.Левски“ на Национално състезание по чужди езици в Девин

Десетокласниците Ванеса Чаушева, Беркем Хайрула и Айлин Алендерова от СУ „Васил Левски“ – Ардино взеха участие в Шестото национално състезание по чужди езици, речеви и комуникативни умения „Аз мога – тук и сега“.

Кметът на Ардино поздрави християните с Великден

Поздравителен адрес до Църковното настоятелство на православния храм „Свети Архангел Михаил“ в Ардино изпратиха кметът на общината инж. Изет Шабан и председателят на общинския съвет Сезгин Байрям.

Община Ардино и БМЧК организират почистване по повод Деня на Земята

На 22 април (петък) Общинска администрация - Ардино съвместно с Клубът на Българския младежки червен кръст (БМЧК) „От сърце“ към СУ „Васил Левски“ организират акция за почистване и засаждане на фиданки. Инициативата е по повод Световния ден на Земята – 22 април.

Сиделя Мутлу е шампион на националния турнир по тенис на маса „Млад олимпиец“ до 15 години

Пореден успех за талантливата състезателка на СКТМ „Юнак“ – Ардино  Сиделя Мутлу, която спечели убедително (без загубен гейм) финалния етап на Националния турнир по тенис на маса „Млад Олимпиец“ до 15 години! Надпреварата се проведе през уикенда в Момчилград и в нея участваха най-добрите 32-ма кадети и кадетки на България.

Медали за Ебру и Бурчин

Призови места за Ебру Бозаджи ( Първо място в четвърта възрастова група) и  Бурчин Касаб  ( Второ място във втора възрастова група) в Първи национален  конкурс "Лазарица- Хубавица" гр. Петрич.

Призови места за децата от Ардино

На 15 април , в изложбената зала на ЦПЛР-ОДК бе открита експозицията, включваща 140 рисунки на тема „ С очите си видях бедата“. Това бяха рисунките на призьорите от общинските етапи на област Кърджали.

Община Ардино със своя щанд на 17-ото Международно туристическо изложение „Културен туризъм“ във Велико Търново

За първи път Община Ардино участва със собствен щанд на 17-ото Международно туристическо изложение „Културен туризъм“ във Велико Търново. Това съобщи Танер Чобанов, уредник на изложбеното пространство на община Ардино в изложението.

Севги от Ардино предлага безвъзмездно ползване на джип за абитуриенти в неравностойно положение

За поредна година във връзка с предстоящите абитуриентски балове през месец май, Севги Аптикадир от Ардино, предлага личната си кола на абитуриент, чието семейство е в неравностойно положение.

Нихал от Бурса видя за първи път родния град на баща си

„От малка имах огромно желание да видя родния град на баща ми, както и на покойния ми дядо. Сега вече съм в Ардино и е много приятно чувство да видиш с очите си родния край на родителите си“, казва 37-годишната Нихал Мерт от Бурса. Срещаме я в топлия априлски ден в центъра на град Ардино.

Ардинският бизнесмен Шахин Байрамов даде вечеря-ифтар

От името на своето семейство бизнесменът от Ардино Шахин Байрамов даде вечеря-ифтар по случай свещения за мюсюлманите месец Рамазан.

Пролетно санитарно кастрене на клоните на дърветата в Ардино

Работници от отдел „Екология и опазване на околната среда“ към община Ардино кастрят клони и оформят короните на дърветата по ул. „София“, ул. „Родопи“, както и в централния парк.

Доброволци от Ардино се обучаваха за реакция при наводнения и последващи кризи

Юджел Зафер и Диян Иванов, доброволци към Доброволно формирование „Ардино – 2016“ и Ганчо Костадинов, гл. специалист „Гражданска защита“ към община Ардино взеха участие в тридневно обучение за подготовка на доброволци за реакция при наводнения и последващи кризи в рамките на проект „Центрове за повишаване готовността на населението за реакция при наводнения“.

Кметът на Ардино се срещна с ръководствата на три изселнически организации в Турция

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан проведе среща с ръководствата на три изселнически организации в Бурса, Р. Турция. На нея присъстваха Мюмюн Тенекеджи, председател на Сдружението на изселниците от Пловдивския район „Филдер” в Нилюфер, Бурса,

Кметът на Ардино инж. Изет Шабан: Призванието за спасяване на човешки живот е не само професия, а мисия!

По повод 7 април - Световния ден на здравето и Деня на здравния работник, кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, изпрати поздравителен адрес до местната Многопрофилна болница за активно лечение, Центъра за спешна медицинска помощ – Кърджали, филиал Ардино, общопрактикуващите и дентални лекари, завеждащ здравните кабинети в общинските училища и детски градини.

Имамин от Диянета на Турция отслужи първата петъчна молитва през свещения месец Рамазан в Ардино

„Справедливостта води до доброта, а добротата към рая. Ако човек винаги казва истината и не се разделя от истината Всевишния Аллах ще го запише от праведните, добрите“.

В Ардино садят дръвчета в Седмицата на гората

По повод Седмицата на гората, Община Ардино, съвместно с местното Териториално поделение „Държавно горско стопанство“ извършиха залесяване с едроразмерни фиданки пространството между блоковете „Осетия“ и парк „Нилюфер“.

Мюневер от Ардино сред най-силните по канадска борба в България

Абитуриентката Мюневер Ханджи от СУ „Васил Левски“ – град Ардино спечели златен и сребърен медал на 26-тото Държавното първенство по канадска борба за юноши, младежи и хора с увреждания.

Отличиха кметове от община Ардино за дългогодишната им работа в местната власт

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан връчи, от името на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), почетна грамота на седем действащи кметове на населени места, избирани от своите съграждани над 4 мандата.

Пет мача – пет победи за тенисистите на „Юнак“ във Варна

През уикенда във Варна се проведе вторият етап от Държавното отборно първенство „ВИСША ЛИГА” жени по тенис на маса.

Очни прегледи

На 8 април (петък) и всеки втори петък от месеца от 09.00 до 16.00 часа пред спортна зала „Юнак“ в град Ардино ще се провеждат очни прегледи от д-р Еркин Осман. Прегледите ще се извършат в мобилен очен кабинет „Проглед“. За записване на часове: Телефон: 0877 03 64 38

Общинският съвет прие единодушно бюджета на Община Ардино за 2022 година

Общинският съвет прие Бюджета на Община Ардино за 2022 година с 24 „за“, двама „въздържал се“ и нито един глас „против“. Той е в размер на 16 808 413 лв., като 8 525 827 лв. от тях са приходи за делегирани от държавата дейности, а за местни дейности - 8 282 586 лв.

Достойно представяне на децата на Ардино

В XXV Национален конкурс за весела детска рисунка " Малките нашенци" децата на Ардино отново получиха награди за впечатляващите творби, с които участваха. 

„ Бъдещето през моите очи “

В превърналия се в традиция конкурс  „ Бъдещето през моите очи “, възпитаниците на школата по Изобразително изкуство към ЦПЛР-ОДК гр. Ардино отново спечелиха призови награди.

Първият щъркел долетя в Ардино

Първият щъркел се появи в Ардино и зае гнездото, разположено върху комина на местна къща за гости, близо до Общинския музей.

Мелих от СУ „В. Левски“-Ардино е сред най-добрите на Националната олимпиадата по биология и здравно образование

Мелих  Осман, ученик от 7-ми клас в Средно иновативно училище „Васил Левски“ в Ардино премери сили с най-добрите  ученици от цялата страна на Националния кръг на олимпиадата по биология и здравно образование.